изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 12:01 EEST
КАКВО СТАВА В ЛЮЛКАТА НА ДЕМОКРАЦИЯТА: Франция е блокирана от стачки и протести    
По светаОколо 30% от полетите на парижкото летище Орли и 50% от полетите на летище Роаси-Шарл де Гол ще бъдат отменени днес заради стачка срещу пенсионната реформа във Франция. Това съобщават от Главната дирекция на гражданската авиация (DGAC), цитирана от Франс прес, предаде БТА. От началото на септември Франция е обхваната от вълна от протести и стачки, заради пенсионната реформа, предприета от властите.

Очаква се да бъдат отменени и 50% от полетите на летище Бове, на 80 км северно от Париж, където кацат самолетите на нискотарифната компания Райънеър (Ryanair) до френската столица.

Авиокомпания Air France обяви, че ще изпълни всичките си полети на далечни разстояния, но че ще анулира някои от вътрешните и европейските полети (на къси и средни разстояния). Стачките във въздушния транспорт ще продължат 24 часа.

Френските железници (SNCF) предвиждат да се движи средно един от всеки три високоскоростни влака между Париж и провинцията. Трафикът за чужбина ще бъде нормален при влаковете Евростар за Лондон, а от влаковете Талис до Белгия и Холандия ще се движат само 8 от всеки 10 влака. Две трети от влаковете за Германия и осем от всеки десет влака до Швейцария също ще бъдат осигурени. Очаква се да бъде силно нарушено и движението на влаковете между Париж и предградията, а по-малко в метрото.

Масово стачкуват и френските учители, редица държавни служби може да останат затворени и до 18 октомври, съобщи БНР. Страната е сериозно заплашена и от недостиг на гориво в следващите дни заради нестихващата стачка на петролните рафинерии.

Според проучване, публикувано във вестник “Паризиен“, близо 70 процента от французите подкрепят продължителни стачни действия.

На 8 октомври Френският Сенат одобри повишаването на законната минимална възраст за пенсиониране от 60 на 62 години. Това бе ключов елемент от плана на президента Никола Саркози.

Снощи френските сенатори одобриха още едно ключово положение в пенсионната реформа в страната - повишаването от 65 на 67 години на минималната възраст за получаване на пълен размер на пенсията, съобщи Франс прес. Мярката беше приета със 174 срещу 159 гласа. Против гласуваха лявата опозиция и сенаторите центристи.  DIR.BG

 


Сходни връзки

КАКВО СТАВА В ЛЮЛКАТА НА ДЕМОКРАЦИЯТА: Франция е блокирана от стачки и протести | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди