изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 05:07 EEST
ПРИЕТИ СА НАД 4300 МОЛБИ ЗА ОТОПЛЕНИЕ    
Общество4329 са приетите молби за отпускане на целева помощ за отопление в Добричка областта, сочат данните на Регионалната дирекция за социално подпомагане. 3794 молби са за получаване на помощ за отопление с твърдо гориво, и само три - за отопление с газ. Най-много молби са подадени в град Добрич - 1171, а най-малко са в община Шабла - 151, показват още данните.

Молби-декларации за отпускане на целева помощ за отопление се подават в дирекции "Социално подпомагане" до 31 октомври 2010 г.    В 20-дневен срок от подаване на молбата се извършва социална анкета в дома на лицето или семейството, след което в 7-дневен срок директорът на дирекция "Социално подпомагане" издава заповед за отпускане или отказ на помощта. Право на помощта, както и досега, имат лицата и семействата, чийто средномесечен доход за предходните 6 месеца преди месеца на подаване на молбата-декларация е по-нисък от диференцирания минимален доход за отопление и отговарят на условията на чл. 10 и 11 от Правилника за прилагане на Закона за социално подпомагане.
 


Сходни връзки

ПРИЕТИ СА НАД 4300 МОЛБИ ЗА ОТОПЛЕНИЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди