изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 12:20 EEST
Пускат Алексей от ареста    
Ред и сигурност Софийският апелативен съд реши да промени мярката за неотклонение на най-известния арестант на родината в домашен арест. Трактора напуска ареста въпреки категоричната позиция на прокуратурата, че Алексей Петров може да демонстрира арогантно поведение и да осуети разследването срещу него като влияе на свидетели, ако бъде пуснат от ареста.

Алексей Петров е зад решетките в София повече от 8 месеца. Той е сочен за лидер на организирана престъпна група, станала широкопопулярна като Октопода.

Преди съдът да излезе с решение Трактора заяви днес в съдебната зала, че не е рекетьор от 90-те, което доказано се знаело, включително и от министър-председателя Бойко Борисов.

От всички обвинения срещу Петров за рекет, изнудване, пране на пари, сводничество и др., Софийският градски съд прие миналата седмица, че само

 

за рекет срещу свидетелите Георги Цветанов и Валентин Шотев има обосновано предположение, че извършител е именно Алексей.

Макар че адвокатите на Трактора пледираха, че го държат толкова дълго в ареста заради стари престъпления,

прокурор Георгиев посочи, че давността на тези престъпления не е изтекла и прокуратурата спокойно може да си ги разследва.

Той представи пред съда и писмо от прокуратурата до Петров и адвокатите му, с което искат да знаят в тридневен срок в коя болница иска да се лекува. http://www.bnews.bg

Тръгна подписка в защита на Алексей Петров

Наталия Гуркова кръшка на мъжа си с авер на Таки?

Интриги с Октопода

Интриги с Октопода

ВСИЧКО ЗА АЛЕКСЕЙ ПЕТРОВ

Съдът: Няма "Октопод", Петров да си ходи в къщи! 

Софийският апелативен съд наложи мярка за неотклонение "домашен арест" на главния обвиняем по прочутото дело "Октопод" - Алексей Петров.

Бившата барета получи смекчение на режима, след като прокуратурата прие изводите на градския съд от преди десет дни, че не съществува организирана престъпна група "Октопод", ръководена от него.

Според Темида обвиненията срещу Алектсей Петров са разколебани, а след излизането му навън нямало толкова голяма опасност да извърши ново престъпление.

Доказателствата на този етап не могат да обосноват най-тежката мярка – задържане под стража, спрямо Петров. Магистратите са убедени, че в основата на решението им не стои здравето на обвиняемия, който безспорно трябва да се лекува, а фактът, че арестът на един човек може да продължи най-много година, а от него вече са изтекли осем месеца.

Домашният арест е мярката, която ще ограничи възможността на Петров да извърши престъпление, ще осигури всяко негово явяване пред правосъдието и ще му позволи да предприеме адекватно лечение.

Съдията Камен Иванов обясни на подсъдимия, че няма право да напуска дома си без разрешение на прокурора, водещ разследването.

Съдебният състав обаче не се солидаризира изцяло с твърденията на колегите си от Софийския градски съд, че "Октопод" няма. Според апелативните магистрати има " малък октопод", състоящ се от Алексей Петров, Антон Петров-Хамстера и Марчело Джотолов. Групата е развивала престъпната си дейност от 2004 до 2010 г. Тя е била във връзка с таксиметровия бизнес на компанията "Такси-С-Експрес" (позната като 9 12 80) и във връзка с дейността по събиране на дългове, осъществявана от "Ин-80".

Дори министър-председателят Бойко Борисов знае, че не съм рекетьор от 90-те, заяви по-рано днес обвиняемият в съдебната зала и посочи, че за първи път не му се налага да доказва, че не е „октопод на прехода”. Според него обвинението е изфабрикувано, за да прикрие истинския „октопод”, а сега, за да бъде оправдан арестът му, срещу него се действа с методи от 20-те години на миналия век.

/БЛИЦ

Прокурор Маргарита Немска: Мярката домашен арест е достатъчно тежка и със сериозни ограничения

12 октомври 2010 | 17:07 | Агенция "Фокус"
 
София. От Прокуратурата отказаха коментар по решението на Софийски апелативен съд, преди да се запознаят с мотивите, с които Алексей Петров бе пуснат от ареста, предаде репортер на Агенция “Фокус”. Пред журналисти говорителят на Софийска градска прокуратура прокурор Маргарита Немска каза, че определението е факт, то не подлежи на обжалване и Прокуратурата ще се съобрази с него. Тя каза още, че мярката домашен арест е втората по ред и по тежест мярка за неотклонение след постоянното задържане под стража. Тази мярка е достатъчно тежка и със сериозни ограничения по отношение на обвиняемото лице, така че Прокуратурата да продължи да си върши работата, коментира Немска. По думите й - делото не е приключило и разследването на Прокуратурата продължава.
Юлиан ХРИСТОВ
 


Сходни връзки

Пускат Алексей от ареста | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди