изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 11:47 EEST
Жената на починал “Казанова” иска от любовницата 1 лв. обезщетение    
Ред и сигурностСъпругата на починалия миналата година симитличанин Владимир Капитански - Роза, поиска 1 лев обезщетение от любовницата му, 35-годишната Албена Пилева, заради 3-дневни притеснения и издирвания на трупа.

Роза Капитанска иска от съда да й присъди 1 лев обезщетение и 250 лева адвокатски хонорар, като признае виновното и укоримо морално поведение на Албена Пилева. Семейството на починалия го издирвало в продължение на три дни, а накрая са открили разложения му труп и не могли да го погребат според християнските обичаи, пише "Струма".

Пред съда вчера близкият на семейство Капитански Димитър Павлов разказа: на 3 юни 2009 година Роза ми се обади по телефона и ми каза, че Владимир не се е прибирал от два дни. Разтревожих се и отидох у тях. Обадихме се в полицията и в Спешен център. След като не получи нито вест от органите на реда, Роза отиде на гледачка, която й каза, че ще намери съпруга си в мазе извън града.

Владимир имаше извънбрачна връзка с комшийката Албена, но тя каза, че от 1 година не се срещат. Оказа се, че починалият е водил последен телефонен разговор с Албена според разпечатката на М-Тел. Съпругът на дъщерята на Владимир - Спаско, след като разбра това, започна да обикаля покрай къщата на Албена. Така четири дни след смъртта му Владимир бе намерен.

Миризмата беше непоносима от разложения труп, всички крещяха. Според версията на полицията Владимир бил на гости у Албена. Когато излезли пред къщата, той започнал да вика: Лошо ми е, лошо ми е, но Албена се прибрала. Той останал сам и безпомощен под сливата пред дома й. Най-много близките ги боли, че Албена не се обадила в полицията или в Спешен център да дойдат да приберат трупа, за да го изпратят подобаващо в сетния час.

Дъщерята на покойния Владимир Капитански - Таня, заяви през сълзи: Майка ми знаеше за връзката на баща ми с Димитрина, но за Албена, която живее през къща, не подозираше. Тя беше преглътнала всичко, защото баща ми винаги е казвал, че ако за любовница има 20 лева, за жена си има 200 лева, защото е отгледала децата му. Дни наред издирвахме баща ми и не знаехме какво му се е случило, а Албена се разхождаше с децата си и все едно нищо не се беше случило за нея. Когото съпоставихме фактите и разбрахме, че баща ми е починал по време на тяхна среща, тя отново се правеше, че няма нищо. С нея сме били в една компания и сме чествали заедно рождени дни.

Най-много ни боли, че трябва да минаваме всеки ден покрай нейната къща. Когато намерихме тялото на баща ми, едната му ръка беше поставена върху сърцето, а другата беше подута и посиняла. В материалите на досъдебното производство срещу Албена е записано, че веднага след смъртта на татко тя изгорила дрехите си в печката.

Делото бе прекратено, защото не бяха открити следи от насилствена смърт. Искаме обаче морално удовлетворение, защото не можахме да погребем баща ми по християнските обичаи, заключи Таня.

http://www.blitz.bg

 


Сходни връзки

Жената на починал “Казанова” иска от любовницата 1 лв. обезщетение | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди