изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 16:32 EEST
След тежко боледуване почина проф. д-р полковник от резерва Александър Пеев Петков    
Здраве София. След тежко и продължително боледуване почина професор доктор полковник от резерва Александър Пеев Петков дмн, съобщиха от Военномедицинска академия. Проф. Петков е роден на 15 юни 1949 г. в София, където завършва средно и висше образование. От 1976 г. е на кадрова военна служба в БА като лекар в поделение в град Сливен. От 1977 г до смъртта си е на работа във ВМИ, а в последствие и ВМА.


За тези близо 35 г. преминава през различни длъжности, за да достигне до ръководител на Kатедра по неврология и неврохирургия, зам.-началник на ВМА по диагностично-лечебната част и председател на Българския национален борд на Балканския-военномедицински комитет.
Александър Петков защитава кандидатска и докторска дисертации в областта на неврохирургията и са му присвоени научните звания „доцент” и „професор”.
Значителни са неговите достижения в областта на ранната диагностика на туморите на централната и периферната нервна система. Той прилага всички методи на съвременната неврохирургия и за първи път у нас под негово ръководство се въвежда методът на ултразвуковата навигация.
Със своя професионален път професор Петков оставя ярка следа сред колегите си от ВМА и медицинската общественост и светъл пример за хуманност и висок професионализъм. С неговата смърт губим един изключителен колега, другар и Човек! Поклон пред светлата му памет!
Агенция "Фокус"
 


Сходни връзки

След тежко боледуване почина проф. д-р полковник от резерва Александър Пеев Петков | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
След тежко боледуване почина проф. д-р полковник от резерва Александър Пеев Петков
Автор: Anonymous да 2013-11-01 @ 14:54 EET
поклон пред паметта на този велик хирург който ме изправи на крака !!!

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди