изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-16 @ 16:29 EEST
Стотици учени протестират пред Министерски съвет    
ОбществоСофия. Протестното шествие на учените е пред сградата на Министерски съвет, предаде репортер на Агенция „Фокус”. Чуват се викове „Оставка”. Пред събралото се множество от около 500 души, Христо Лафчиев от Сдружение „Когито”, заяви, че целият обществен сектор е сринат, защото министърът на финансите Симеон Дянков се е провалил дори в правенето на бизнес.

По думите на учения, брутен вътрешен продукт се прави с икономика, за която са необходими иновации и наука. „Дянков разрушава науката, иновациите и образованието”, заяви Лафчиев. След изказването му последваха освирквания и викове „Оставка”. Лафчиев подчерта пред журналистите, че искането е за 1% за наука от бюджета за следващата година, а не за 0.4%, както обявиха някои от колегите му. Стана ясно, че представителите на протестиращите, които внесоха исканията си в деловодството на народното събрание, не са били приети лично от никого. Наложило се е учените просто да оставят декларацията си, незабелязани от никого.
Весела БАРЪМОВА
Агенция "Фокус"
 


Сходни връзки

Стотици учени протестират пред Министерски съвет | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди