изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 20:41 EEST
СКАНДАЛЕН ОТЕЦ ИСКА ДА ТОЧИ ЕВРОПЕЙСКИ ПАРИ С ФАЛШИВИ ПОДПИСИ    
Новини
Скандалният отец Методи Хлебаров, който с действията си излага църквата пред цяла България, иска да се докопа до средства, които се отпускат по програми на Европейския съюз, научи НДТ. Последният случай, при който йеромонахът нашумя, е когато остави село Камен бряг без църковна земя. Сега се разбра, че той е пуснал искане пред местния парламент в Каварна да го подкрепят да кандидатства за пари пред ЕС по програма за развитие на селските региони.


С тях искал да ремонтира църквата в Камен бряг, която не се нуждае от никакво обновяване, тъй като е построена през 2004 г.
От селото коментират, че за целта йеромонах Методи Хлебаров си служи с фалшиви подписи и заблуждаване на пенсионерите в селото.
Миналата година той е направил ново църковно настоятелство. Местни хора споделят, че не са присъствали на сформирането му, а в протокола фигурирали имената и подписите им.
Потърсихме за коментар отец Методи. Той отказа да говори по темата за църковните земи с мотива, че имал много работа. При запитването ни за идеята му за кандидатстване по европрограми, той отговори, че и другите настоятелства така правили, но бе затруднен да посочи от какъв ремонт има нужда храма в Камен бряг. “Аз си гледам работата и не се занимавам с глупости”, пък бе отговорът му на въпроса кога ще има служба в църквата в селото, което той обслужва.
Искането на Методи Хлебаров общината да подкрепи проекта му, с който ще иска евросредства за ремонт на църквата в Камен бряг, ще бъде гледано утре на сесия на Общинския съвет на Каварна, потвърди за НДТ кметът Цонко Цонев. "Лично аз не съм съгласен и споделих това със съветниците. Ако го подкрепим, ще се изложим като община", категоричен бе той. Градоначалникът на морския град обясни, че църквата е в идеално състояние и не се нуждае от ремонт. "Тя е изградена от частен дарител, ние дадохме общинска земя, оградихме двора й. А през това време Методи Хлебаров беше зает да прехвърли църковната земя на Камен бряг. 10 декара са вече собственост на "Напредък 2006", 30 дка - "Пирин Голф", а останалите 60 декара на църковното настоятелство на Свети Никола", обясни кметът. Той е категоричен, че митрополит Кирил трябва да свали подкрепата си от свещеника, която е от 10 години, "иначе става негов съучастник". Проблемите с отец Методи са хронически, правил съм срещи с Кирил и ребром съм поставял въпроса за смяната му, каза Цонко Цонев. "Чашата вече преля. Този човек петни цялата църква", категоричен е той. По повод намеренията на свещеника да строи къщички на църковната земя, Цонев каза, че в общината не са постъпвали документи в тази връзка. Ако постъпят, ще ги гледаме под лупа, допълни той.  
В момента тече подписка срещу отнемането на църковната земя на Камен бряг. Тя ще бъде изпратена на патриарх Максим, както и в министерствата на околната среда и водите и на земеделието. В петицията са се включили всички местни жители. Тя е на разположение и в интернет. В момента са се подписали над 500 души, като подкрепата расте с всеки изминал час. Всеки, който желае да се включи в нея, може да стори това чрез страницата на сдружението “Еко Норд” във Фейсбук.
В социалната мрежа има снимка с вилаетите на отец Методи в село Българево. Пред екип на телевизия СКАТ той каза, че единственото нещо, от което се срамувал, е било това, че служи на България.
Православни българи коментират, че той повече играел ролята на сатана и дявол в черно расо, отколкото да се грижи за духовния живот в страната.  
“Искаме църковните ни земи да бъдат върнати в Натура 2000 и да се ползват от Каменбряжкото църковно настоятелство", каза кметът на селото Добринка Ялнъзова.
Тя сподели, че отецът не е стъпвал в селото от месец, когато местните се разбунтуваха заради попските ниви. Иначе на служби в храма идвал само 4 пъти годишно и не обслужвал достатъчно духовния живот на хората.

На снимката вдясно - Вилаетите на отец Методи /в строеж/ в село Българево. Пред екип на телевизия СКАТ той каза, че единственото нещо, от което се срамувал е било това, че служи на България

Линк на петицията: http://bgpetition.com/kamenbryajki-isk/index.html




 


Сходни връзки

СКАНДАЛЕН ОТЕЦ ИСКА ДА ТОЧИ ЕВРОПЕЙСКИ ПАРИ С ФАЛШИВИ ПОДПИСИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди