изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 15:17 EEST
"Е.ОН БЪЛГАРИЯ" ОСПОРВА АКТОВЕТЕ НА ДКЕВР    
ИкономикаОбявените за открити от ДКЕВР повече от 20 нарушения при проверката в "Е.ОН България" намаляха до 5 спорни разкрития

Във вторник ръководителят на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране /ДКЕВР/ Ангел Семерджиев обяви пред медиите, че трите електроразпределителни дружества, опериращи в страната, ще бъдат глобени заради открити нарушения при направения одит на фирмите. В тази връзка от "Е.ОН България", което оперира на територията на Североизточна България, в това число и в Добрич, заявиха своята категорична позиция, че ще бъде доказано, че всички обвинения на държавния регулативен орган са неоснователни. От пресцентъра на компанията добавят, че в понеделник на "Е.ОН България Мрежи" и "Е.ОН България Продажби" са били връчени актове за административно нарушение, които показват, че от всички 20 нарушения са останали само 5 спорни такива, които също са решително отхвърлени от страна на компанията.
"Вярвам, че всеки човек, както и всяка компания, трябва да бъде считана за невинна до доказване на противното. Това, което се случи с нас, няма много общо със законовия ред в държава, която претендира, че следва принципите и стандартите на ЕС. През цялото време ние искахме честно отношение и диалог, за да гарантираме сигурността на електроснабдяване на хората в България в бъдеще" - е заявил Гюнтер Шуберт, председател на Борда на директорите на "Е.ОН България".
"Компанията намира за много парадоксално, че проверката на ДКЕВР във връзка с голямата авария в югоизточна България, която имаше значителни последствия за клиентите, не доведе до санкции, докато на "Е.ОН България" ще бъде наложено наказание за неоснователни неща, които дори не са оказали влияние върху нейните клиенти" - се казва в нарочно съобщение до медиите. Като пример фирмата заявява, че едно от петте цитирани нарушения е, че техните компании нямат в собствените си структури звена за обслужване на клиенти, докато в същото време за всичките им клиенти е очевидно, че сме им осигурили достъп до нашия денонощен телефонен център, както и до центрове за обслужване на клиенти. В момента в "Е.ОН България" работят повече от 300 служители, ангажирани с дейности по обслужване на клиенти, допълват от дружеството. Към настоящия момент компанията разглежда нарушенията, описани в административните актове и ще представи своите аргументи срещу тях в законно определения срок.
 


Сходни връзки

"Е.ОН БЪЛГАРИЯ" ОСПОРВА АКТОВЕТЕ НА ДКЕВР | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди