изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 08:59 EET
Служители на ГДБОП в Кърджали разкриха нелегално производство на маркови спортни стоки    
Ред и сигурностСпортните артикули се произвеждали в шивашки цехове в Чероочене и Комунига  и носели етикети на запазени известни търговски марки; предотвратените щети за икономиката са за над 100 хил. лв. Акцията в защита на интелектуалната собственост е проведена вчера по сигнал за неправомерно ползване на запазените марки без знанието на  правопритежателите, съобщиха от МВР.

Служители от териториалното звено „БОП” и полицаи от ОДМВР-Кърджали извършиха проверки в кърджалийските села Черноочене и Комунига. Там  -  в два шивашки цеха, собственост на една фирма, полицейските служители заварили работниците да произвеждат нередовните стоки. В хода на проверката е открита и готова продукция, опакована за реализация в търговската мрежа. Незаконно произведените спортни облекла с логото на известни търговски марки са основно клинове и анцузи /горни и долни части/  с етикети на „Найк”, „Адидас”, „Рийбок” и  „Пума”, общо около 550.
Сред намереното от служителите на МВР в двата цеха са и 13 ролки текстилни етикети на четирите най-популярни марки за спортни стоки, а също и 3 пакети хартиени етикети и ципове с лого. Нелегалните стоки и аксесоари са иззети с протокол.
Предотвратените са щети за икономиката са за над 100 000 лв.
По случая е образувано  досъдебно производство по чл. 172б, ал.1 от НК. Продължава работата за документиране на случая.

 


Сходни връзки

Служители на ГДБОП в Кърджали разкриха нелегално производство на маркови спортни стоки | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди