изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 00:07 EEST
ПЪРВАНОВ: ХОРАТА НЯМАТ НУЖДА ОТ ПОЛИЦЕЙСКИ СЕРИАЛ    
НовиниХората имат нужда от добро здравеопазване, от образование, от здрави и солидни общини. Те имат нужда от ред, сигурност, спокойствие и от преодоляване на кризата по начин, който наистина ще съхрани тяхното достойнство. Това каза пред журналисти в курорта Албена президентът Георги Първанов, помолен да коментира репликата на министър-председателя Бойко Борисов, че хората имат нужда от полицейска държава и едноличен режим.

„Аз не мисля, че са точни думите за полицейска държава, за полицейски режим. По-скоро върви един полицейски сериал и сигурен съм, че както мнозина от вас са забравили какво се прожектираше преди два-три месеца, така ще се забрави и това, което е в момента. За съжаление. Хората ако искат да гледат сериали има добри попадения от съседите, от по-далечни страни“, добави президентът.
В отговор на въпрос за „поредната ескалация на напрежение между изпълнителната и съдебната власт“ по повод пускането под „домашен арест“ на Алексей Петров, президентът заяви, че никой не печели от подобна конфронтация. Според него ”не печелят гражданите, защото това в крайна сметка се товари върху техния гръб”. Георги Първанов отбеляза, че не разполага с данни Алексей Петров да е финансирал ГЕРБ.
Помолен да коментира изготвянето на новото изборно законодателство, Георги Първанов подчерта, че важното е да не се търсят решения, които да доведат до служебна победа. Такива идеи вървят в публичното пространство, отбеляза президентът и добави: „Много ми се иска, ако има промени, това да води до по-голяма функционалност на изборното законодателство и до едни по-честни правила за провеждането им“.
Държавният глава призова също така темата за наличието или не на радикален ислям в страната да не бъде разглеждана с оглед на извличането на политически дивиденти. Това би създавало риск за увеличаване на напрежението в обществото преди предстоящите президентски и местни избори. По този въпрос могат да коментират убедително компетентните органи, заяви президентът. НДТ

 

 


Сходни връзки

ПЪРВАНОВ: ХОРАТА НЯМАТ НУЖДА ОТ ПОЛИЦЕЙСКИ СЕРИАЛ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди