изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 16:00 EEST
Антимафиоти разкриха незаконна преработка и разпространяване на акцизни течни горива    
Ред и сигурностОперацията е проведена вчера, разкрита е схема за неплащане на ДДС и акциз, ощетила бюджета само за 2009 г с 1 млн. лв. Антимафиоти разкриха престъпна дейност, свързана с незаконна  преработка и разпространяване на акцизни течни горива. Проверени са подставени фирми /една от които е „освободен от акциз  краен потребител”  по смисъла на Закона за акциза и данъчните складове/, чрез които се купуват  базови масла и химикали от рафинерии и петролни бази в България и Гърция.закупените нефтопродукти се смесвали и се продавали без документи в България като бензин и дизелово гориво, на които се начислявал акциз..

Наличностите по документи „се изчистват”, като фиктивно се  произвеждат грундове, лакове и разтворители – неакцизни продукти.
Част от химикалите – готова продукция по документи се доставяли на гръцки фирми, а друга се продавала по документи на български „клиенти”.
Установените гръцки фирми веднага продавали стоката, като голяма част от тези химикали се връщали в България, а получатели били фирми – част от големи ДДС вериги. Тези префактурирания са извършени са извършени с цел максимално да се затрудни извършването на точна проверка на реалността на осъществените сделки.
Чрез прилагането на описаната схема само за 2009г. републиканският бюджет бил ощетен с над 1 000 000 лв чрез неплащане на дължимите ДДС и акциз.
По време на операцията са извършени проверки и претърсвания на 19 обекта /търговски дружества и петролни бази/ на територията на страната за установяване на реалността на извършените сделки. Иззети са първични счетоводни документи, извършени са инвентаризации в складови бази – собственост на проверяваните фирми. за част от установените стоки са иззети проби за тарифно класиране и определяне на качеството.
Към момента за 24 часа са задържани двама /собственик и служител в една от фирмите/.

www.mvr.bg

 


Сходни връзки

Антимафиоти разкриха незаконна преработка и разпространяване на акцизни течни горива | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди