изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 02:15 EEST
Варненецът Тодор Кръстев ще играе в Аржентина за световната голф купа „Айзенхауер“    
СпортСъстезателят от Варна голф клуб Тодор Кръстев ще участва в световното отборно първенство за купа „Айзенхауер“ този месец в Аржентина. Турнирът на най-добрите аматьори на планетата ще се проведе в Буенос Айрес през последните 4 дни на октомври. Освен Тодор Кръстев, националният отбор на България включва още двама състезатели.

 

На открития шампионат на България през септември т.г. Българският олимпийски комитет връчи за пръв път купа за най-успешно представящ се през 2010 г. състезател по голф. Тодор Кръстев спечели отличието на БОК с победите и постоянните си високи спортни резултати у нас и в чужбина.

Тодор Кръстев е единственият български състезател по голф, достигал два пъти до Световните финали на турнира Volvo Masters Amareurs.

Варненският голфър също е единствен от сънародниците ни, представял България на митичното игрище „Валдерама“ в Испания на световно първенство.

Преди месец Тодор Кръстев се класира на 11-то място в Париж на турнира за купа „Пежо RCZ“. Варненецът е играл и на световно първенство в Южна Африка.

„Очаквам достойно представяне на българския тим в Аржентина – споделя Тодор Кръстев. - Трябва да дадем максималното от себе си за успешно класиране. Всички страни изпращат най-добрите си състезатели. Не познаваме възможностите на другите играчи и отбори, но със сигурност има от изключително висока класа. Предизвикателството е голямо за всички нас.“

Турнирът „Айзенхауер“ се провежда от 1958 г. насам. Учреден е по инициатива на Япония със съгласието и подкрепата на Кралския и античен голф клуб в Сейнт Андрюс, Шотландия, и на  Американската голф асоциация.

Победители в първото състезание, проведено на Старото игрище в Сейнт Андрюс, стават австралийските голфъри. В последното издание на турнира в Австралия през 2008 г. побеждава отборът на Шотландия. Тогава в индивидуалното класиране начело застава 19-годишният Рики Фаулър от САЩ. Tой оглавява световната класация 36 седмици през 2007г. и 2008 година като най-добър голфър сред  аматьорите на планетата. Американският спортист игра впечатляващо  за тима на САЩ и в битката срещу Европа за световната купа „Райдър“ на 3 октомври в Уелс.

В първенствата за купа „Айзенхауер“ през годините като аматьори са се състезавали едни от най-силните голфъри на света през последните 50 години – Джак Никлаус, Колин Монтгомъри, Тайгър Уудс, Виджай Сингх, Фил Микелсън, Серхио Гарсиа, Хосе Мария Оласабал. Български отбор е участвал само веднъж досега в турнира „Айзенхауер“ – през 2006 г.  Девизът на състезанието, написан върху трофея, гласи: „Да укрепва спортсменството и приятелството сред хората на света“.

 

 

Снимка: Състезателят от Варна голф клуб Тодор Кръстев /в средата/ получава първата купа на Българския олимпийски комитет за най-успешно играещ български голфър през настоящия сезон

 

Румен Тодоров

 


Сходни връзки

Варненецът Тодор Кръстев ще играе в Аржентина за световната голф купа „Айзенхауер“ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди