изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 11:20 EEST
ЗЛАТНОТО МОМИЧЕ НА БЪЛГАРИЯ: НИКОГА НЯМА ДА ВОДЯ ЧУЖД НАЦИОНАЛЕН ОТБОР    
СпортНикога няма да водя чужд национален отбор по художествена гимнастика, заяви златното момиче на България в този спорт Лили Игнатова, запитана дали е имала предложение от друг национален тим и би ли се съгласила да го води.

"Получавала съм покана да водя чужд национален тим, но не се съгласих. Помагала съм на други отбори, като дори през 2007 година бях в Бразилия. Те ме поканиха да водя състава им за олимпиадата през 2008 г., но отказах", каза легендарната ни гимнастичка от близкото ни минало.

Тя е на мнение, че голяма част от родните ни специалистки са избрали да работят в чужбина, тъй като в струната ни е трудно те да се издържат с треньорство, ако нямат странични доходи. Другата причина е липсата на реализация.
"Много са факторите за успеха на нашето поколение. Бяхме точните хора, на точното място и в точното време", каза Лили. Тя добави, че съдийството винаги е било остро критикувано, но при същото това съдийство България също е имала големи успехи. Игнатова посочи, че конкуренцията в гимнастиката е голяма, но ако България успее да извади силни гимнастички, то светът е готов да признае нов лидер.   
Тя призна, че е получавала покани да участва или журира от почти всички реалити формати, които са се завъртели в телевизионното ни пространство, но е категорична, че никога няма да участва в подобен род издания.  
Лили Игнатова бе в Добрич във връзка с благотворителна кампания, която Carpet MAX провежда в страната до края на годината. По време на инициативата всеки продаден свой килим ще се отделят 10% в подкрепа на местните клубове по художествена гимнастика в 12 големи български града.
Добрич е градът, в който ще се представят и гимнастичките от клуботе по художествена гимнастика АЛБЕНА” и „ГЕРГАНА, а гости ще бъдат СКХГ АЛЕГРО от гр.Търговище, благодарение на подкрепата на Община Търговище.
Първите изяви на грациите ще бъдат утре от 11 часа в Central Park Dobrich. Днес Лили Игнатова посети и целодневна детска градина №8 в Добрич, където се срещна с групата, която се занимава с художествена гимнастика и тяхната треньорка Ганка Пенчева. 

 


Сходни връзки

ЗЛАТНОТО МОМИЧЕ НА БЪЛГАРИЯ: НИКОГА НЯМА ДА ВОДЯ ЧУЖД НАЦИОНАЛЕН ОТБОР | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди