изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 17:08 EEST
ШЕФЪТ НА СВЕТОВНАТА АСОЦИАЦИЯ ЗА ГОЛФ ИДВА В БЪЛГАРИЯ    
НовиниИталианският министър на туризма се срещна с представител на ВУМК. Представител на Висше училище Международен колеж в Добрич се е срещнал с италианския министър на туризма Микела Витория Брамбила. Срещата се е състояла в голф клуб "Леко" при посещението му в Италия този месец, съобщиха от ВУМК.


 "През деня играхме голф, а вечерта присъствахме на награждаването на италианските състезатели от турнира за професионалисти и аматьори - разказва голф преподавателят от висшето училище в Добрич Румен Тодоров. - По време на вечерята с представители на световната организация за голф туризъм ИАГТО и с бизнесмени от региона на езерото Комо домакините ни представиха очарователната Микела Витория Брамбила - министър на туризма на Италия. Изненадата беше повече от голяма, тъй като програмата не предвиждаше подобна среща. Министър Брамбила каза, че сама е пожелала да се срещне с представители на голф обществото от над десет държави. Тя подчерта, че италианското правителство засилва подкрепата си за голф туризма. То насърчава обединяването на голф игрища, клубове, туристически агенции, хотели, ресторанти, авиопревозвачи за създаване на качествен туристически продукт в този нов сегмент."
"Помолих моите служители да си направят труда и да пресметнат колко евро изразходва за един ден средностатистическият турист и един голф турист в Италия - сподели министърът на туризма Микела Брамбила. - Един турист оставя в Италия средно 54 евро на ден, а един голф турист изразходва средно на ден 90 евро. И си казахме - защо да не привличаме повече голф туристи, както правят това в Испания, Португалия, Тунис и Мароко! Какво ни липсва, за да развиваме успешно този сектор? Повярвайте ми - не е никак трудно да представям Италия като туристическа страна, въпреки че за пръв път имаме министерство на туризма. Но сега искаме да превърнем страната и в дестинация за голф туризъм, след като имаме почти всичко останало в бранша. И затова идвам да се срещна с вас - представителите на световната голф туристическа асоциация, и да чуя вашите мнения."
Единственият български представител на срещата е бил представен на министъра на туризма от изпълнителния директор на световната голф туристическа асоциация ИАГТО г-н Карлтън Каругати. Преподавателят от ВУМК е споделил с министъра на туризма на Италия, че най-ранните основи на играта голф се коренят още в Римската империя, която някога се е разпростирала и в днешна България, играта тогава е наричана -  "паганика". "Италианският министър на туризма Брамбила прояви интерес към тези факти - разказва Румен Тодоров.
Мишел Виториа произхожда от милиардерската фамилия Брамбила. Избирана е за Мис Италия. Работила е като журналистка. И е оглавявала сдружението на индустриалците. Италиански медии я посочват за наследник на Берлускони в политическата десница, разказва още Р. Тодоров. Той е отправил покана към изпълнителния директор на ИАГТО Карлтън Каругати да посети България. "Карлтън Каругати каза, че ще включи визита в България в календара си за  2011 г.", съобщи Румен Тодоров.
По време на посещението си в Италия преподавателят от Висшето училище в Добрич се е срещнал и с Франко Гатинони - президент на туритическата компания "Гатинони". Във фирмата работят 180 души, които покриват почти всички сектори на туристическата индустрия.
През новата учебна година студентите от Висшето училище в Добрич ще имат занятия по голф туризъм, както и безплатни голф тренировки на най-добрите игрища в региона.
 


Сходни връзки

ШЕФЪТ НА СВЕТОВНАТА АСОЦИАЦИЯ ЗА ГОЛФ ИДВА В БЪЛГАРИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.17 секунди