изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 01:48 EEST
Ноктите и какво показват те?    
ЗдравеСпоред лекарите,   за  състоянието на организма на човека може да се съди по вида на ноктите му. Ако те са гладки и с розов оттенък, притежателят им се радва на цветущо здраве.  Това обаче е характерно за младите хора.



С напредването на възрастта , ноктите започват да се чупят, което  говори, че са им необходими градивни съставки - протеини и аминокиселини. Те могат да се набавят с месото, рибата, ядките и бобовите култури.

Много важен е и витамин Е. Той предпазва  и ноктите, и кожата от бързо стареене.  Него пък може да си го набавите  от слънчогледовото семе, маслото, зелените зеленчуци и пълнозърнестия хляб.

Ако забележите  бели петънца по ноктите си, вероятно ви липсват микроелементите желязо и цинк, както и витамин С. Трябва да похапвате повече зелени зеленчуци и кисели плодове.

Ако пък не ви достига селен, ноктите ви  ще започнат да се цепят.  Този микроелемент може да се достави от месото, яйцата, рибата и млякото.

Така че, ноктите са като барометър за здравето и при по-внимателно наблюдение могат навреме да насочат към конкретен проблем.

Материалът е на: http://www.teenproblem.ne

ОЩЕ ЗА НОКТИТЕ

 


Сходни връзки

Ноктите и какво показват те? | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди