изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 15:57 EEST
Ангела Меркел: Мултикултурализмът в Германия преживя провал    
По света Берлин. Германският канцлер Ангела Меркел изостри с изказването си съществуващия дебат в Германия за Исляма и имиграцията, казвайки, че мултикултурният модел абсолютно се е провалил, предадоха световните медии. Тя заяви още, че всички емигранти в страната трябва да научат германския език


Коментарите на Меркел идват ден, след като критикувания консервативен лидер Хорст Зеехофер заяви, че „мултикултурализмът е мъртъв”, по време на младежки протест. Християндемократическата партия на Меркел принципно поддържа модела на интеграция. Според него чужденците трябва да се адаптират към германския начин на живот, в противоположност за идеята за мултикултурализмът, според която не трябва да има доминираща култура.
По време на изказването си на конференция на млади членове на партията Меркел заяви, че Германия не само трябва да помогне на германците, но и трябва да ги подлага на изпитание, което според нея не се е случвало достатъчно в миналото.
По-рано, в интервю за германския вестник „Зюддойче цайтунг” турският президент Абдула Гюл заяви, че турските емигранти в Германия трябва да научат германския език „перфектно”, без да имат акцент.
Материалът е на: Агенция "Фокус"
 


Сходни връзки

Ангела Меркел: Мултикултурализмът в Германия преживя провал | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди