изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 16:29 EEST
85 млн. души мизерстват в ЕС, България е най-зле    
Европейски съюз Днес е Международният ден за изкореняване на бедността. Тази година той има специална европейска окраска, тъй като ЕС обяви 2010 година за Европейска година на борбата с бедността и социалното изключване. По този повод идната седмица в Европейския парламент ще се състоят специални дебати по време на пленарната си сесия на парламента в Страсбург и в тях ще участва и генералният секретар на ООН Бан Ки Мун, съобщи информационната служба на Европейския парламент.

За да заяви своята съпричастност към целта за изкореняване на бедността, ЕП започна специална комуникационна кампания, предаде БТА.

Неин нагледен символ е синята панделка с европейските звезди. Всички институции на ЕС и Съветът на Европа предприемат различни инициативи във връзка с борбата срещу бедността. След втората за тази година европейска седмица за борба с бедността (първата беше през май), в дневния ред на пленарната сесия на ЕП в Страсбург, която започва от понеделник, са включени ред доклади, които имат отношение към темата.

По данни за 2008 г. в ЕС над 85 милиона души или около 17 на сто от населението, живее под прага на бедността. През 2005 г. този дял е бил 16 на сто, а през 2000 г. - 15 на сто. Така, въпреки всички усилия, през последните години социалното неравенство в ЕС се задълбочава. Особено застрашени от бедност са децата, младите, възрастните хора и жените.

Икономическата криза от последните две години допълнително е свила предлагането на работни места.

Според статистика, приложена към доклада, България е най-бедната от държавите-членки на ЕС, като 51 на сто от нейното население изпитва материални затруднения.

Ицточник: http://dnes.dir.bg

 


Сходни връзки

85 млн. души мизерстват в ЕС, България е най-зле | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
85 млн. души мизерстват в ЕС, България е най-зле
Автор: Anonymous да 2010-10-17 @ 11:32 EEST
България най-зле! Боли ме като чета такива статии.Боли ме за младите ,боли ме за възрастните никой не заслужава това .И в същото време в България колко хора живеят в лукс .Не го проумявам! Жалко!

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди