изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 07:47 EEST
Здравен хороскоп – 18-24 октомври 2010    
Хороскоп През тази седмица Луната е растяща и периодът не е благоприятен за оперативни интервенции, с изключение на животоспасяващите. Ако операцията е неотложна, тогава трябва да бъдат извършени следоперативни действия за предпазване от усложнения в ден, подходящ според знака на Луната. При растяща Луна са подходящи релаксиращи и регенериращи масажи с бързо проникващи ароматни масла, подхранващи и овлажняващи маски и кремове на лицето. Предразположените към напълняване е желателно да намалят количеството храна и калории, защото при растяща Луна се качват по-лесно килограми.

На 18, 19 и на 20 октомври до18,22 часа Луната е в знака Риби. През тези дни не се препоръчват операции на лимфната система, премахване на туморни образувания, интервенции на ставите на ходилото, пръстите и глезените на краката. Дните са подходящи за лечение и профилактика на заболявания, свързани с изброените органи и системи, както и на инфекции.

18 октомври е неблагоприятен ден най-вече за родените през първата декада на знаците Близнаци, Дева, Стрелец и Риби, а 19 октомври – за родените през втората декада на същите знаци. Възможни са психоемоционални разстройства, ендокринни смущения и отоци по крайниците, интоксикации, алергични прояви, инфекции и възпаления. Желателно е да избягвате приема на алкохол, силни лекарствени средства и опиати, къпането в басейни и вани, поради възможността от гъбични инфекции.

20 октомври е неблагоприятен ден предимно за родените през третата декада на знаците Близнаци, Дева, Стрелец и Риби, но е добре и останалите зодиакални знаци да са по-внимателни на този ден, защото може да имате някоя лична планета от хороскопа, която да бъде засегната от аспектите на планетите. Луната в сутрешните часове е в съвпад с Юпитер и Уран, а в часовете между 13,25 и 18,22 Луната е „без курс“. Аспектите на този ден в здравословен план предразполагат към внезапни промени в здравословното състояние при болните хора от изброените знаци и декади, към емоционална експанзивност, склонност към риск и невъздържаност, както по отношение на храната, така и към алкохола и всичко останало. Уран може да внесе нотка на внезапност и ако не сте внимателни, може да предизвика травми и инциденти. В мунданен план са възможни всякакви транспортни инциденти, отвличания на кораби, замърсявания на води. Когато Луната е „без курс“ предразполага грешки, поради разсеяност. Дните, когато Луната е във воден знак, не са подходящи за консумация на месо. Консумирайте храна, съдържаща повече въглехидрати и витамини, които ще се отразят по-благоприятно на организма.

На 20 октомври в 18,23 часа Луната преминава в знака Овен, където ще бъде до 05,29 часа на 23 октомври.

На 21 и 22 октомври не се препоръчват мозъчни операции, интервенции на горната челюст, ушите, носа и устната кухина, операции на ириса и стъкловидното тяло на очите, на зъбите без пулпата. Дните са подходящи за лечение и профилактика на заболявания, свързани с изброените органи и за подобряване на мозъчното кръвообращение.

В късните часове на 20 и през нощта срещу 21 октомври Луната е в предизвикателен аспект с Плутон. Луната в огнения знак Овен прави хората по принцип по-експанзивни, а аспектът с Плутон може да създаде дълбоки емоционални кризи, мнителност, страхове и прояви на ревност, които биха могли да предизвикат в някои случаи агресивни прояви. В здравословен план, освен посочените по-горе възможни прояви, болните, родени през първата декада на знаците Овен, Рак, Везни и Козирог са предразположени към временни проблеми с очите, носа и мозъчното кръвообращение – главоболие, проблеми със съня или уринирането, световъртеж, парези и т. н. Плутон е планета, която се свързва с подземния свят, затова работещите под земята и на строежите да бъдат по-внимателни по време на работа. Възможни са срутвания, експлозии, падания от височини или в дупки (шахти). Луната в огнените знаци създава предразположения към възпаления и септични състояния, изгаряния, но за сметка на това неразположенията преминават по-бързо. Организмът усвоява добре месото и месните продукти. Хранете се с повече храни, богати на белтъчини в тези дни.

21 октомври е неблагоприятен ден предимно за родените през втората декада на знаците Овен, Рак, Везни и Козирог, а 22 октомври – за родените през третата декада на същите знаци. Опозицията на Луната със Сатурн при болните и възрастни представители може да предизвика временно потискане функциите на някои органи и системи, нарушение в обменните процеси. При някои от представителите са възможни депресивни състояния и емоционална неудовлетвореност, при други стомашни неразположения, болки в гърба, бъбречни или жлъчни колики, ревматични болки.

На 23 октомври, в часовете между 04,36 и 5,29, Луната ебез курс“, а в 04,36 часа преминава във фаза Пълнолуние. Един ден преди, по време на и един ден след Пълнолуние организмът е силно възприемчив към инфекции и по-лесно усвояване на лекарствените средства, които при свръхчувствителност от страна на организма могат да доведат до странични ефекти. Мозъчни операции при Луна в Овен и по време на Пълнолуние могат да бъдат неуспешни, а в някои случаи да имат летален край. Денят е подходящ за провеждане на Лунната диета за изчистване на токсините от организма и за намаляване на теглото. В продължение на 24 часа приемайте не по-малко от 2,5-3,0 л течности – вода, билков чай, плодови и зеленчукови сокове без подсладители.

Пълнолунието оказва влияние върху психиката на почти всички хора. А енергията е в своя върхов момент. Избягвайте физическото и психическо натоварване, прекалената употреба на алкохол, кафе и други енергийни напитки, подсигурете си уютна и спокойна обстановка. Вечерта на 22 срещу 23 октомври не прекалявайте с количествата храна, с мазни и пържени храни. За да избегнете евентуално безсъние изпийте преди лягане чаша чай от лайка. Ако ви предстои пътуване, не предприемайте рисковани маневри и изпреварвания, починете добре и шофирайте трезви. Преди да тръгнете проверете автомобила за изправност – светлинната и запалителната системи, стартер, клаксон, дросел.

В 05,30 часа на 23 октомври Луната навлиза в знака Телец, където ще бъде до 14,46 часа на 25 октомври. 23 октомври е неблагоприятен най-вече за родените през първата декада, а 24 октомври – за родените през втората декада на знаците Телец, Лъв, Скорпион и Водолей. Вземете превантивни мерки още от предните дни срещу простудни заболявания и възпаления на горните дихателни пътища. Подсилете организма с витамини и минерали. Почивните дни са подходящи за разходки на чист въздух и в планината, които ще ви се отразят положително на енергийно ниво. Луната е в опозиция с Меркурий и Венера на 23 октомври, което би могло да предизвика при болни и възрастни хора временни нарушения на дихателната и нервната системи, ендокринни смущения, кръвотечения, затруднения с уринирането, а при някои и хематурия. Успоредно с това Марс – планетата на възпалителните процеси, топлообмена и септичните състояния образува неблагоприятен аспект с Нептун – планета с влияние върху химичните процеси и формираща повишената чувствителност към лекарства и химически препарати до 27 октомври включително. От 23 октомври до 22 ноември и Слънцето е в знака Скорпион. Създават се предпоставки за повишаване броя на инфекциите в периода до 22 ноември както на горните дихателни пътища, така и към други възпалителни процеси и инфекциозни заболявания, отравяния. Желателно е да се ограничат контактите с много хора и да се подсили имунната система с витамини и други добавки.

Луната в знака Телец кара хората да търсят уют, повече ласки и добра храна. Не прекалявайте, обаче, с храната и алкохола, особено със сладките и тестени продукти. През почивните дни можете да направите процедури с морска сол, оказващи положително влияние върху кръвообращението, обмяната на веществата, имунната система и хормоните. Благотворно въздействие ще имат и масажите за премахване на продължителни блокажи по тялото с ароматни масла от лимон, розмарин, лайка и мента, действащи тонизиращо, успокояващо и антисептично.

Бъдете здрави!

Маргарита Паскалева
E-mail: moyata_rusalka@abv.bg
GSM: 0887005209

Източник: http://www.az-jenata.bg

 


Сходни връзки

Здравен хороскоп – 18-24 октомври 2010 | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди