изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 15:59 EEST
ТЕЧ НА ГАЗ, ПРЕДИЗВИКАН ОТ ВАНДАЛИ, УПЛАШИ КВАРТАЛ    
НовиниЖителите на квартал "Добротица" изживяха невероятен стрес малко преди полунощ в петък. След 22 часа свистене на  въздух и остра миризма на газ в атмосферата изплашиха живеещите в блоковете срещу спортна зала "Добротица".

Мъж, живеещ в 38 блок, разказа, че чул свистенето и излязъл на терасата си да види какво става. Тогава усетил и тежката миризма на газ. Видял доста хора от съседните блокове наизскочили пред входовете на блоковете притеснени. Множество обаждания постъпили заради теча на газ в различните служби. На място, след подадените множество сигнали, пристигнали служители на полиция, пожарна, Гражданска защита, Спешна помощ и представители на газоразпределителната фирма "Черноморска технологична компания". За медиите ръководителят на добричкото подразделение на ЧТК инж. Тодор Тодоров каза: "Това може да бъде наречено само с думите - безумен вандализъм. Някой е разбил газоразпределителното табло, монтирано на залата, махнал е тапата и е развъртял крана. Не мога да си обясня какви са били мотивите. Такава газ не може да се улови, но може да стане опасно. Тепърва ще изчислим загубите, но по предварителен оглед става дума за загуба от над 2 хил. куб. м газ" - каза Тодоров. Комисар Димчо Симеонов - шеф на пожарната, заяви, че монтираната автоматична аспирация и факта, че не е имало теч на газ в спортната зала, са довели до щастлив край и липсата на изключително сериозна опасност от взрив. Роботата по случая продължава.
 


Сходни връзки

ТЕЧ НА ГАЗ, ПРЕДИЗВИКАН ОТ ВАНДАЛИ, УПЛАШИ КВАРТАЛ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди