изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 05:29 EEST
Безплатни консултации за родители на деца със специални потребности    
Здраве

Безплатни консултации с едни от най-добрите терапевти за родители на деца със специални потребности организират в Пловдив. Първият по рода си дискусионен форум показва терапии при аутизъм, синдром на Даун, говорни нарушения, детска церебрална парализа



За първи път в България дискусионен форум среща родители на деца със специални потребности с терапевти с международен опит. Инициативата под надслов „С любов към децата” е на пловдивския терапевтичен център „Слънчице” и се осъществява с помощта на строителна компания „АЙ ДИ ЕЛ”, фондация „Качество на живот”, болница „Медлайн” и медийното партньорство на сайта www.BG-Mamma.com.     Форумът ще се проведе на 23 октомври в парк-хотел „Империал”–Пловдив от 10.30 до 16 часа. Входът е свободен за всички, които искат да научат за терапевтични подходи при деца с аутизъм, синдром на Даун, детска церебрална парализа /ДЦП/, ХАДВ /хиперактивност с дефицит на внимание/, Аспергер синдром, дислексия, езиково-говорни нарушения, затруднения в обучението, емоционални проблеми, слаб самоконтрол в училище или в семейната среда, проблеми в общуването между членовете на семейството и др.

 

Стотици деца с ДЦП проходиха след оперативното лечение на д-р Янаки Янакиев в болница „Медлайн”. Медиите с право писаха за него, че и в България има лекари, които творят чудеса при това без да е нужно да се организират благотворителни кампании за набиране на средства за лечение на болните в чужбина. Д-р Янаки Янакиев е първият лектор на форума. Заедно с д-р Невен Енчев, основател на фондация Качество на живот и болница Медлайн ще споделят за съвместния проект с община Пловдив за създаване на Център за рехабилитация на болни от ДЦП. Михаил Иванов, собственик на строителна компания „Ай Ди Ел”, ще връчи първия финансов чек за тази благородна инициатива.  

Във форума ще участва и Елена Илиева, член на БАМ (Българската асоциация по музикотерапия), един от най-добрите български психолози със световен опит в работата с деца със затруднения в ученето и поведението. Тя ще разкрие как влияе  звуко стимулацията при деца със специални образователни потребности /СОП/. Илиева е участвала в развитието на Фамилни Констелации в ЮАР – Африка, съучредител на Фондация “Фамилни Констелации България”. /Фамилни Констелации е метод за разкриване на  невидимите енергии и обвързаностите на членовете в едно семейство./  

За „Метода Падован”, алтернативен подход при терапия на деца с говорни нарушения, ще говори Нина Гаргова – директор на Дневен център за деца с увреждания. Психотерапевтът Инна Бранева, която от 1998 г. работи с деца и младежи с увреждания, ще запознае желаещите с принципите на груповата терапия при подрастващите с особености на развитието, с релационната психомоторика, арт-терапията. Как хомеопатията помага при лечение на деца с аутизъм, ХАДВ, Аспергер синдром разкрива д-р Рада Алексиева, хомеопат, дългогодишен член към Алианса на регистрираните хомеопати в Лондон, член на Международната асоциация на медиците в Лондон. Д-р Алексиева работи с няколко аутистични организации в английската столица.  Каква помощ могат да получат деца с множество увреждания в Ресурсен Център – Пловдив ще разберем от Дияна Дремова – логопед. Как се отнася обществото ни към подрастващите със СОП ще стане ясно от докладите на Радка Цонкова - когнитивно-поведенчески терапевт и ръководител на детски терапевтичен център „Слънчице” и Десислава Иванова – психолог.

Пловдивският терапевтичен център „Слънчице” кани всички заинтересувани родители и специалисти по темата „Проблеми и алтернативни подходи при деца със специални потребности” да се включат във форума.

Повече информация всеки може да получи от Радка Цонкова, ръководител на център „Слънчице” и организатор на форума, на GSM 0886 86 66 09.

 

Катя Стайкова

 

 


Сходни връзки

Безплатни консултации за родители на деца със специални потребности | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди