изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 08:12 EEST
Откриват втори труп в ковчег на застрелян от Момата    
Новини Втори труп в запечатан ковчег хвърли в ужас криминалисти, извършвали ексхумация на тленните останки на убит в гробището на варненското село Аврен.В петък екип пристигнал в траурния парк на селото, за да извърши повторна експертиза на трупа на Златко Кавалджиев (35 г.), погребан на 24 август м.г. Когато ковчегът бил отворен, вътре били намерени два черни чувала с ципове. В единия били тленните останки на Кавалджиев, а в другия - костите на неизвестен мъртвец. Черепът липсвал.

“Не мога да говоря, преди да съм направил експертиза”, заяви вчера патоанатомът от болница “Св. Анна” д-р Деян Демиров. Отговор как два трупа са се озовали в един ковчег нямаше и шефът на катедра “Съдебна медицина” при варненския Медицински университет доц. д-р Добринка Радойнова. Тя обеща да провери къде преди година е била правена аутопсия на Кавалджиев. Най-вероятно и прокуратурата ще назначи разследване на мистерията.

Ексхумацията на Златко бе назначена в четвъртък от състав на Варненския окръжен съд. Там тече дело срещу Недялко Димитров-Момата и издирвания му съучастник Стоян Петров. Двамата са подсъдими за убийството на Кавалджиев и на Манол Хаджиев-Индианеца, извършено през август 2008 г. Труповете на двете жертви бяха открити в началото на 2009 г., закопани между селата Приселци и Гроздьово. Тайните гробове показа Момата.

Няколко месеца тленните останки прекарали в моргата, след което запечатаният ковчег на Златко Кавалджиев бил предаден на кмета на Аврен Красимир Тодоров, тъй като покойникът нямал живи роднини. На негови близки бил даден и ковчегът с останките на Манол Хаджиев, който бил погребан във Варна. Запознати не изключват погрешка в моргата чувалите с костите и на двамата да са били сложени в един ковчег.

“Не бях по време на ексхумацията, защото присъствах на срещата на общините в Албена”, каза вчера кметът Тодоров. Не отишла на гробището и първата братовчедка на Златко, макар да я поканили да присъства. Според осведомени след смъртта на мъжа в Аврен идвали банкови чиновници да търсят близки, за да погасяват негов кредит, но никого не намерили. Недялко Момата също бил доведен в гробището, но през цялото време на ексхумацията не слязъл от арестантската кола.

Това е поредният скандал около Недялко Момата и авера му Стоян Петров. Той бе задържан в ареста от януари до ноември м.г., когато Бургаска окръжна прокуратура го пусна под домашен арест. Оттогава Петров е изчезнал. Смята се, че екзекуцията на Кавалджиев и Индианеца е свързана с отвличането и убийството на бургаския бизнесмен Стоян Стоянов. Момата твърди, че те са килъри, които той бил нает да ликвидира.

Недялко Димитров - Момата: Аз съм ангел на възмездието, убил съм повече от 20 души
“Аз съм ангел на възмездието. Такава е била съдбата на тези хора, трябвало е да ги убия, това им е кармата. На който му е писано да бъде убит, ще бъде убит. Това е!” Думите са на Недялко Димитров-Момата, който признавал на разпити пред криминалисти, че е погубил повече от 20 души. “При него се е превърнало в спорт да твърди, че е закопал еди-кой си някъде. Знае, че сме длъжни да проверим, затова се радва, когато бъде извеждан от килията. За него това е разнообразие. Воден бе няколко пъти в безлюдни местности, но не се намери нищо. Говори и че има жертви в Гърция”, разказа опитен полицай.

На 8 април т.г. Хасковският окръжен съд наказа Момата с доживотен затвор без право на замяна за убийството на Бейтула и Неврие Махмуд от Димитровград. Двамата съпрузи бяха застреляни на 1 декември 2008 г. в дома им.

На 28 септември т. г. в интервю на Мартин Карбовски по Нова тв Момата бе запитан колко души е убил. “Много са, но няма да уточнявам. Хората, които убивам обаче, са престъпници, те са килъри, които са извън нормите. Мога да ви дам пример с физическите убийци на бизнесмена от Бургас Стоян Стоянов. Аз бях нает от едни хора, които искаха да си заличат следите”, добавя Момата. Той твърди, че е посочил труповете на Манол Хаджиев и Златко Кавалджиев, за да не го забравят поръчителите.

В началото на октомври м. г. Недялко Димитров направи опит за бягство от ареста в Свиленград, като изрови дупка в стената на килията си с лъжица.

Материалът е на: http://www.trud.bg/

 


Сходни връзки

Откриват втори труп в ковчег на застрелян от Момата | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди