изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 23:04 EEST
Магистрала ”Люлин” се пропука за седмица трафик    
НовиниЦепнатини и пропадания се появиха върху южната дъга на магистрала "Люлин", само седмица след като отсечката край Драгичево беше отворена за движение. Премиерът Бойко Борисов и министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев пуснаха 400-метровата отсечка на естакадата на 10 октомври, за да спаси от километрични задръствания трафика към Дупница, Благоевград, Банско и Кулата.

Заради пропукаванията е насрочена спешна среща с ръководството на турския консорциум "Мапа Дженгиз", за да се реши проблемът с асфалта, съобщи шефът на областното "Пътно управление" в Перник Румен Сачански, цитиран от blagoevgrad24. Той видял пропаданията още в петък, но според него не застрашават трафика.

Проблемът бил в липсата на метални фуги между отделните плочи на аутобана. Отсечката била пусната временно и на практика обектът не е предаден. Затова и все още не били поставени фугите. Ако се налага, фирмата ще преасфалтира, категоричен е Сачански. Той съобщи, че до средата на ноември се очаква да бъде пусната и другата дъга на естакадата, на която да се прехвърли трафикът от Кулата и да спрат задръстванията.

Строителството на пътния възел "Даскалово" на магистрала "Люлин" продължава, съобщиха междувременно от агенция "Пътна инфраструктура". От там обясняват, че не е пуснато цялото съоръжение и се извършват строителни работи. В участъците на появилите се пукнатини в асфалта били предвидени дилатационни фуги, които трябва да се монтират през ноември или през 2011 г., в зависимост от климатичните условия.

Пропукванията в асфалта в тези зони са очаквани, в резултат на големия трафик и незавършеното строителство, обясняват от агенцията. Предвидените за монтаж фуги по цялото трасе на магистрала "Люлин" са 260. Те компенсират топлинното разширение на мостовете през лятото и зимата.

Технически пренасочването на движението от временно действащия до преди две седмици път към южната част на пътния възел беше направено, за да продължи работата на компанията-изпълнител по северната част на съоръжението. Пътният възел ще бъде завършен след монтажа на дилатационните фуги, добавят от "Пътна инфраструктура".

През август стана ясно, че част от магистрала "Тракия" потъва и има опасност да се наложи мащабен ремонт на най-новия участък Чирпан - Стара Загора. Има проблеми с коловозите по пътното платно на лот 1 от „Тракия", ерозират насипите около него и има опасност част от пътя, който преминава през оризища да потъне.
Цялата магистрала трябва да бъде готова до есента на 2012 г.

Материалът е на: http://dnes.dir.bg

 


Сходни връзки

Магистрала ”Люлин” се пропука за седмица трафик | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.16 секунди