изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 18:04 EEST
ПЕНСИОНИРАНА ФЕЛДШЕРКА ПИШЕ НА ОБАМА ЗА РАЗДЕЛНОТО ХРАНЕНЕ    
НовиниРазделното хранене да стане достояние на хората от целия свят и да бъде признато – с този призив се е обърнала в писмо до американския президент Барак Обама пенсионираната фелдшерка Дочка Христова.

Тя е председател на Инициативен комитет на жените "За здравословно хранене на българина" и авторка на брошурката "Храната е вълшебно лекарство - отслабване без диети и целебен глад", която вече се предлага и в книжарница в Добрич.
Макар че е от Карнобат, тя обикаля из страната и отправя призив към всички управляващи, ученици, тинейджъри, млади хора, а също и към младежки неправителствени организации, към всички сдружения и фондации у нас и в чужбина, да бъде подкрепено разделното хранене. Според Д. Христова, в борбата за здравословен начин на живот трябва да се забрани производството на бял хляб и у нас да се направи фабрика за производство на стопроцентов ябълков оцет, който лекува, по нейните думи, 147 заболявания. Тя настоява още в търговската мрежа да се продава кафява нерафинирана захар и студенопресовано нерафинирано олио, както и в търговската мрежа да несе допускат ГМО храни.
Писмо с тези свои предложения и искания Дочка Христова е отправила и до премиера на България Бойко Борисов. От там са отговорили, че ще се иска становище от министерствата на здравеопазването и на образованието. В Добрич Д. Христова също е представила идеите си за ползите от разделното хранене през местната власт.
 


Сходни връзки

ПЕНСИОНИРАНА ФЕЛДШЕРКА ПИШЕ НА ОБАМА ЗА РАЗДЕЛНОТО ХРАНЕНЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди