изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 18:31 EET
ГОСТУВА ТЕАТЪР "ДАНИ И ДЕСИ"    
КултураКукленият театър "Дани и Деси" от Хасково гостува през тази седмица на добричка сцена. Актьорите ще зарадват малките зрители със спектакъла "Стават чудеса" по приказка на Кина Къдрева. Ще бъдат играни представления в детски градини, в основно училище "Христо Ботев", както и на сцената на ДКТ "Дора Габе".

Това е авторски спектакъл на Таня Евтимова.
Пиесите на театър "Дани и Деси" са играни на повече от 50 международни фестивала в Европа, Азия и Северна и Южна Америка и имат десетки награди. Създател на трупата е актрисата Таня Евтимова. В афиша на трупата са класически приказки като "Спящата красавица", "Палечка", "Жабокът цар" и "Приказка за мъртвата царкиня и седемте юнаци", разказани по нестандартен и завладяващ начин. Няколко спектакъла представят големите български разказвачи, сред които е и Кина Къдрева - един от седемте автори в света, носители на Андерсенов диплом за детска литература. По нейни приказки са пиесите "Кратка Квак История" и "Стават чудеса".
 


Сходни връзки

ГОСТУВА ТЕАТЪР "ДАНИ И ДЕСИ" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди