изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 02:57 EEST
НАМЕРИХА СКЕЛЕТ СЪС СЧУПЕН ЧЕРЕП КРАЙ ДОБРИЧ    
Ред и сигурностШест са разкритите случаи на изчезнали от началото на годината, каза за НДТ директорът на ОД на МВР в Добрич комисар Стефан Йончев. Издирваните в момента на територията на областта са 21


Поредният човешки скелет е открит на територията на Добричка област, научи НДТ. Тялото е намерено в четвъртък в зелмището на село Одърци - в близост до пътя между Добрич и Албена. Трупът бе заровен на около 20 метра от селската спирка, разказаха запознати. По думите им, безстопанствени псета са го изровили от пръста.
   На скелета се натъкнала около 16 часа жена от селото, която случайно минавала с кучето си. Тя се уплашиха да съобщи в полицията, но веднага разказала за страшната находка на свои съселяни, които сигнализирали на органите на реда. Веднага на място дойде много полиция, ченгетата извадиха скелета, взеха всичко, сподели за НДТ очевидец на полицейската операция. По думите му, върху скелета почти нямало дрехи, всичко било изгнило и кално, липсвали обувки. По-скоро става дума за мъж, а черепът видимо бе счупен, допълни свидетелят.
   Изпратен е материал за ДНК-експертиза в Института по криминалистика и криминология, каза директорът на ОД на МВР в Добрич комисар Стефан Йончев. По думите му, по този начин ще бъде доказано на кого е скелетът и какви са причините за смъртта. Все още не са пристигнали резултатите от ДНК-експертиза на скелет, открит през юли, каза комисар Йончев. Тогава в изоставен кладенец между генералтошевските села Великово и Сираково бяха човешки череп и кости.
     21 са издирваните безследно изчезнали лица на територията на Добричка област в момента, каза за НДТ Стефан Йончев. Разкритите от началото на годината случаи шест. В два от тях обявените за издирване са намерени живи и здрави. За единия случай НДТ вече писа. Става дума за безследно изчезналия преди 6 години генералтошевец Галин Георгиев. Той бил неизвестност от април 2004 година. Близките му обаче подали молба за издирването му в полицията на 15 май 2007 г. 44-годишният мъж бил разпознат от свои близки, като в обясненията си посочил, че не желае те да бъдат уведомени за местонахождението му в момента. Галин Георгиев бил разведен, майка му и сестра му живеели в Балчик. До откриването му в началото на месеца негови снимки с молба за съдействие за намирането му бяха поставени в община Генерал Тошево и на гарата в града.
Във втория случай с щастлив край става дума за 20-годишно момиче, студентка във Варна, сподели комисар Стефан Йончев. Баща му работел в Испания, а майка му била починала. Студентката живеела при чичо си, който я обявил за издирване. В друг случай пък са открити части от скелет край каварненското село Българево. След проведените действия и експертизи станало ясно, че костите са на местен овчар.
В шестия разкрит случай в Генералтошевско в началото на годината бе намерено тялото на 53-годишен Марьо Кръстев от Балчик. Той бе в неизвестност от декември 2008 година, обявен е за издирване по молба на съпругата му на 31 декември. До скелета и черепа му бе открито и огнище, където са били изгорени част от дрехи и други вещи. Назначена ДНК-експертиза доказа, че останките са на балчиклията, а изготвената съдебно-медицинска експертиза безспорно посочи, че тя е настъпила в следствие на множество травматични увреждания по тялото. Установено бе, че Марьо Кръстев бил с голяма кръвозагуба в следствие на травматичните увреждания. Криминалистите установиха и задържаха извършителя на убийството - 52-годишния Нико Василев от генералтошевското село Росен. Установено бе, че престъплението е извършено на 27 декември 2008 година. Василев бил шеф на станцията на управление "Митници", където е работил Марьо Кръстев. В рамките на разследването извършителят направил самопризнания при разпит пред съдия от Окръжния съд в Добрич.
Ежеседмично правим организация и планираме мероприятия по случаите с безследно изчезнали, каза комисар Стефан Йончев. Той допълни, че в края на всеки месец полицията се отчита за свършената работа в МВР. Резултатите от активните мероприятия от началото на годината се виждат, коментира Йончев. НДТ
 


Сходни връзки

НАМЕРИХА СКЕЛЕТ СЪС СЧУПЕН ЧЕРЕП КРАЙ ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди