изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 19:51 EEST
"БЛАГОТВОРИТЕЛНОСТТА Е ЧУВСТВО КАТО ЛЮБОВТА И БОЛКАТА"    
ОбществоТова каза в интервю за НДТ в навечерието на Деня на благотворителността президентът на Лайънс клуб - Добрич, Ванко ИВАНОВ

- Г-н Иванов, какво означава за Вас думата благотворителност?
- Благотворителността лично за мен е чувство като любовта и болката. Не е нужно за благотворителност човек да има голямо сърце. Според мен също за благотворителност никога времето не е трудно. Достатъчно е човек да има правилно отношение към проблема. Именно тук искам от мое име и от името на всички членове на клуба да благодаря на всички наши дарители и приятели, без които нашата дейност би била невъзможна. Още отсега отправям и покана към хората с добри сърца - заповядайте на традиционния Коледен бал, който ще се състои на 4 декември в ресторант "България". Кувертът за бала ни е 50 лв. и всеки може да си купи такъв в ресторанта. Заповядайте, помогнете ни, защото нашето мото е "Ние служим".
- Като президент на Лайънс клуб - Добрич, каква е равносметката за отминалите години от дейността на клуба?
- Не една и две са инициативите, които сме успели да реализираме в годините. Основният приоритет, по който работим, е и проектът ни, спечелен пред международната ни организация, за профилактика на детското зрение до 6-годишна възраст. До момента, благодарение на него, са прегледани и диагностицирани над 2600 деца от цялата област, като и тази година мобилната ни апаратура продължава обиколките в областта и лекари-специалисти извършват прегледи на децата. През лятото и есента са прегледани и се преглеждат деца от общините Балчик, Крушари и Каварна. През изтеклия мандат бяха раздадени и 60 месечни стипендии на талантливи деца със зрителни увреждания. Паралелно с това продължава успешното ни сътрудничество с неправителствени организации на хора със зрителни проблеми - Хобисклуб, Съюз на слепите - Добрич, дружество на сляпо-глухите "Детелина", сдружение на майки с деца с увреждания "Св. Мина". На последното сдружение закупихме и дарихме 3 специализирани стола за деца с церебрална парализа. На Хобисклуб предоставихме 33 аудиокниги. Закупихме и доставихме във фитнесцентъра на клуба няколко уреда. За нуждите на хора с нарушено зрение дарихме на Регионалната библиотека "Дора Габе" две компютърни конфигурации. Такива още 3 сме осигурили, които ще бъдат предоставени на организации на хора с увреждания извън областния център. Най-новото, което правим през отиващата си Лайънс година, е проектът ни "Майките на Лайънс", като неговата реализация е съвместно с директора на Дома за медико-социални грижи. Чрез него подпомагаме четирима студенти от Шуменския университет - профил педагогика, които работят в дома.
- Какво ново предвижда клубът за следващата година?
- Ще продължим да работим по основния си приоритет - превенция на детското зрение. В процес сме на преговори за осигуряването на един кувьоз за неонатологичното отделение на добричката болница. Имаме идея и дори вече сме разработили проект, като водим разговори с главния архитект на Добрич - в центъра на града да изградим детски кът с зелени площи около него и фонтан-чешма.
 


Сходни връзки

"БЛАГОТВОРИТЕЛНОСТТА Е ЧУВСТВО КАТО ЛЮБОВТА И БОЛКАТА" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди