изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-17 @ 04:38 EEST
"ЧОВЕК НЕ АФИШИРА НАПРАВЕНОТО ДОБРО"    
ОбществоКазва президентът на Ротари клуб - Добрич, Александрина ПАНАЙОТОВА

- Г-жо Панайотова, какво лично за Вас означава думичката благотворителност?
- Благотворителността е добро, което човек не афишира и прави не само заради самия себе си, а и за да помогне на човек в нужда. Покрай служебните ми ангажименти виждам как хората на село са си много по-близки и си помагат много повече, отколкото хората в града. Защото благотворителен е жест да помогнеш на човек в нужда не когато имаш, а когато той има нужда от помощ.
- Като президент на Ротари клуб - Добрич, каква е равносметката за отминалите години от дейността на клуба?
- Нашата организация има хуманна насоченост. Сред проявите, които можем да отбележим с участие на ротарианците е ежегодния коледен концерт, организиран съвместно с общината, средствата от който се предоставят за дарения за талантливи деца. Тази година големият коледен концерт ще бъде на 17 декември и каним всички да си купят билети и покани за него. Продължаваме работата си по международната ни програма - борбата с полиомиелита. Всяка година даряваме собствени средства във фондацията на Ротари, с цел ликвидиране на заболяването. Съвместно с другите две организации - Лайънс клуб и клуб "Майчина грижа" вече за трета година провеждаме една екоинициатива "Да залесим дърво", като искаме да превърнем отново парк "Дъбовете" в любимо място за отдих на жителите на града. Ежегодно работим с децата. Тази година сме наблегнали на работата с ротар-акторите. Много са нещата, които сме направили - параклиса в Гробищния парк, две детски площадки, преместихме чешма в парка.
- Какво ново предвижда клубът за следващата година?
- До края на ротарианската година, която приключва в края на юни продължаваме работата си по четирите основни направления на организацията ни - здравеопазване, образование, запазване мира на планетата и запазване на природата. Ние сме обединение от хора, които развиват доста други дейности. По време на сбирки обсъждаме възможностите за развитие на града си и решаването на местни проблеми на база на опита, знанията и професионализма на членовете на клуба, търсим решения на проблемите на общността. Сред работата, която вършим е и това не само да помагаме, а и да намерим хора, готови да помогнат.
 


Сходни връзки

"ЧОВЕК НЕ АФИШИРА НАПРАВЕНОТО ДОБРО" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди