изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 09:13 EEST
Затвориха комплекс на братя Диневи    
НовиниДирекцията за строителен контрол в Бургас забрани ползването на ваканционния комплекс “Марина Диневи“ в курортното селище “Свети Влас“.
Очаква се да бъдат спрени токът и водата в двете сгради и басейна, предаде БНР. Хотелът, заведението и плувният басейн са собственост на строителните предприемачи братята Йордан и Динко Диневи. Според контролните органи те са въведени в експлоатация в нарушение на нормативните изисквания.


Миналата седмица пред Нова телевизия Йордан Динев обяви, че според него обектите са напълно законни. Спорът със строителния контрол бил дали обектите са под или над 5 хил. кв. м. Според предприемача, хотелите и басейнът не се нуждаят от одобрението на ДНСК, тъй като са под прага от 5 хиляди квадрата и одобрението им се прави от общината.

Относно пристанището Динев обяви, че то не е построено на държавна земя и фирмата му си плаща екваториална такса за ползването. Той също така подчерта, че няма проблем архитектите да внесът документацията за обектите и в ДНСК, ако държавата го поиска.

Динев обяви, че атаката срещу него идва от политически лидери в Несебър, които той не е подкрепил на последните местни избори и визира несебърския предприемач Чавдар Александров. Той се похвали, че в обектите му работят между 2000 и 4000 души и е неизместим фактор в общината, което от своя страна му създава определени проблеми покрай избори.

Материалът е на: http://dnes.dir.bg

 


Сходни връзки

Затвориха комплекс на братя Диневи | 2 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Затвориха комплекс на братя Диневи
Автор: Anonymous да 2010-10-18 @ 18:47 EEST
ТОЗИ ЗА КРАЛЯ '' СЛЪНЦЕ''  ЛИ СЕ МИСЛИ ?
Затвориха комплекс на братя Диневи
Автор: Anonymous да 2010-10-18 @ 19:37 EEST
Цитат: "... и фирмата му си плаща екваториална такса за ползването." 
Ами ето на! Човекът чак ЕКВАТОРИАЛНА такса плаща... Малейии...
Да не би да е Акваториална таксата?

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди