изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 04:40 EEST
Общините искат само 6 области. Лечков внася предложението при Борисов    
НовиниНационалното сдружение на общините предлага областите да бъдат намалени от 28 на 6. Предложението за ново административно-териториално деление ще бъде внесено при премиера от кмета на Сливен Йордан Лечков. "Ще се срещна с премиера в качеството си на заместник-председател на комисията по децентрализация," заяви пред журналисти Лечков. Предложението е стиковано с кметовете на общини по време на националното съвещание на НСОРБ, проведено миналата седмица в курорта Албена.

Другото предложение е оптимизиране броя на общините. Според Лечков то срещало голям отпор сред кметовете на по-малките населени места. Постигнато е споразумение и се очаква законодателна промяна да бъде намален и броят на общинските съветници.

Кметовете предлагат районните полицейски управления да преминат на двойно подчинение - към областните полицейски дирекции и към кметовете. Общините настояват и 2% върху доходите на физически лица да остават в местните бюджети.

Общинските кметове пък искат те да отдават на концесия подземните ресурси до 300 хил. куб.метра. Според общините фирмите, които имат телекомуникационни мрежи, трябва да плащат на кметствата за преминаването на кабелите през общинските терени.

Георги Мангинов

Материалът е на: http://www.standartnews.com

 


Сходни връзки

Общините искат само 6 области. Лечков внася предложението при Борисов | 3 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Общините искат само 6 области. Лечков внася предложението при Борисов
Автор: Anonymous да 2010-10-18 @ 17:42 EEST
Лечков го е яд, че гражданите на Сливен не го искат и го замерват с яйца. С това предложение започва голямото обезлюдяване на другите 22 областни центрове, сред които и Добрич. Добрич никога не е виждал добро, когато е бил във Варненска област.  Най-добре е децата ни да започнат да се изселват от Добрич още сега, защото градът ни ще стане едно село, защото каква децантрализация можем да очакваме с тази централизация на области. Спомнете си коят добруджанска община успя да си реши въпросите, докато Варна бе област. Задава се пълна трагедия. 
Общините искат само 6 области. Лечков внася предложението при Борисов
Автор: Anonymous да 2010-10-18 @ 22:29 EEST
Остави яйцата,ако беше само Лечково предложение,може да се търси личен мотив.Но"предложението е стиковано с кметовете на общини".Очакваше се такава реформа - при прогресивно намаляващо население,обезлюдяване на малките населени места,раздута неефективна администрация в областните и общинските центрове.А пък малките кметове ще рипат-ясно защо...
Общините искат само 6 области. Лечков внася предложението при Борисов
Автор: Anonymous да 2010-10-19 @ 18:46 EEST
За съжаление ще се превърнем в район със затихващи функции. Впрочем тенденцията е от 10-15 години. Що-годе всичко читаво се изнася. И при положение, че селата тотално опустя/в/ха/т/. Това е положението, това е живата истина, колкото и да ни боли.



Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди