изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 22:24 EEST
БЮЛЕТИН НА МВР ОТ 18.10.2010    
Ред и сигурностСофия. Грабители на златни верижки бяха установени и задържани от служители на две районни управления в столицата. Грабежите били извършени на спирки на градския транспорт. На 10 август на ул.“Слатинска”, 53-годишна жена била нападната от непознат, който със сила отскубнал от врата й златния накит и избягал. В хода на разследването полицаи от Първо РУП установили и задържали извършителя – С.А./18г./ от Ихтиман, криминално проявен за кражби и грабежи. Наложена му е постоянна мярка “задържане под стража”. Работата по документиране и на други извършени от него престъпления продължава.

На 15 септември на бул.“Гоце Делчев” млада жена била нападната от двама непознати, единият от тях издърпал от врата й златния ланец и избягали в неизвестна посока. За седмица упорита оперативно-издирвателна работа, криминалисти от Четвърто РУП влезли в следите на грабителите и задържали С.С./22г./, с богато криминално минало и съучастникът му Н.К./23г./, криминално проявен за кражби. Наложена му е постоянна мярка за неотклонение, а Н.К. след разпит в качеството на свидетел и освободен.
Група от трима непълнолетни, специализирали се в кражби на вещи в района на столично училище, задържаха криминалисти от Четвърто РУП. От началото на октомври в районното управление постъпили три жалби от родители, за това, че от съблекалнята на салона по физическо били откраднати раниците на децата им с различни лични вещи – учебни пособия, маратонки, мобилни телефони и ключове от жилищата. Задържаните признали за кражбите, извършени в различно съучастие. Работата по установяване на други извършени престъпления и други техни съучастници продължава.
Кражба от апартамент в ж.к. “Дружба” разкриха криминалисти от Осмо РУП. На 3 октомври собственикът на жилището заявил за липсата на сумата от 700 лева, лични документи, лаптоп и два мобилни телефона. За броени дни криминалистите установили извършителя – Б.Б./19г./, криминално проявен за кражби. Част от откраднатите вещи са намерени и иззети. На задържания е наложена 72-часова мярка за неотклонение.

Пазарджик. Велинградски криминалисти заловиха сервитьор, извършил кражба от клиент. 30-годишна столичанка посетила ресторант в курорта. Докато била на дансинга обаче нищо неподозиращата дама се простила с няколко връхни дрехи, дамската си чанта с два мобилни телефона и 100 лева. В хода на проведеното разследване „по горещи следи” криминалистите от РУП-Велинград установили бързо извършителя – Г.Т./20г./ от курорта, който работел като сервитьор в заведението. Задържан е с полицейска мярка за 24 часа, а срещу него се води бързо производство.

Пловдив. Двама пловдивчани са заподозрени в разпространение на наркотични вещества, а други трима мъже, жена и младо момиче са уличени в притежание на наркотици след проведена специализирана полицейска операция в областния град. В събота, около 21 часа, на кръстовище между бул.„Васил Априлов” и ул. „Напредък” бил спрян за проверка лек автомобил „БМВ” с водач Ж.Д./47 г./ и пътник К.Г. /40 г./. При последвалото претърсване от колата били иззети 196,8514 грама хероин, 296,802 грама амфетамин, 48,8269 грама кафяво прахообразно вещество „Кътка” и електронна везна. Мъжете са задържани за 72 часа в следствения арест. Половин час по-късно на ул.„Лазар Маринчешки” служители от Първо РУП открили у 26-годишния И.К. от Пловдив 0,85 грама марихуана. Около 16 часа на ул. „Чая” с хероин са били задържани и две пловдивчанки. У 62-годишната Р.А. с били намерени 0,2810 грама, а у 19-годишната М.Д.  -  1,4759 грама от наркотичното вещество. Вчера около 2.30 часа на ул. „Хан Тервел” е бил спрян за проверка лек автомобил, управляван от К.Б. /37 г./ от Бургас. При направения обиск от мъжа са били иззети три бучки кокаин с общо тегло 0,606 грама. Три часа по-късно в Трето РУП – Пловдив е бил получен сигнал за възникнал скандал на пешеходния мост до Новотела.  Пристигналите на място униформени служители установили, че М.М. /34 г./ от Асеновград се бил скарал с 25-годишната Ц.Г. Асеновградчанинът бил качен в патрулката и откаран в управлението за изясняване на случая. На слизане М.М. изхвърлил в служебната кола 12 пликчета кокаин с общо тегло 7,110 грама. Мъжът е задържан за 24 часа в ареста на Трето РУП – Пловдив.
Пловдивчанин простреля крадец при опит да го залови вчера. По първоначални данни около 16.30 часа на бул. „Христо Ботев” в града С.П./59 г./ чул шум от мазето и отишъл да провери какво става. В избеното си помещение пловдивчанинът заварил непознат мъж, който бил нарамил рибарски такъми и алуминиева джанта и се канел да отнесе и акумулатор. В настъпилата кратка схватка между двамата крадецът успял да се освободи и да избяга с отнетите вещи. Той се качил в лек автомобил „Фолксваген Голф” и потеглил. При опита си да задържи извършителя С.П. произвел два изстрела по колата със законно притежавания си пистолет. После 59-годишният мъж съобщил за инцидента в Четвърто РУП – Пловдив. При предприетите незабавни заградителни действия близо до УМБАЛ „Св. Георги” автопатрул на Второ РУП спрял лек автомобил „Фолксваген Голф” с водач Л.К. /32 г./ от Пловдив, известен на полицията и осъждан за кражби. Мъжът имал огнестрелна рана на дясното бедро. В автомобила били намерени откраднатите вещите. Л.К. е настанен в болница без опасност за живота и е под полицейска охрана. Материалите по случая ще бъдат докладвани в Районна прокуратура – Пловдив.

Русе. Снощи в 21.50 часа в полицията бил получен сигнал от спешното отделение на русенската болница за приета жена с порезни и прободни рани в областта на врата. Веднага на място бил изпратена дежурно-оперативна група, която установила самоличността й – Б.Х./50г./ от Русе.  Бил извършен оглед на местопроизшествието, установени са свидетели. Предприети са оперативно-издирвателни действия, работата по случая продължава.

Шумен. Вчера около 17.05 часа в дежурната част на ОДМВР-Шумен бил получен сигнал, че на Шуменското плато в района на Дивдядовските скали е забелязан мъж в безпомощно състояние. На място веднага били изпратени екипи на полицията, спешна медицинска помощ и гражданска защита. На място била установена смъртта на лицето. Бил извършен оглед от дежурна оперативна група и съдебен лекар. Изяснена е самоличността на мъжа – 44-годишен от Шумен. Работата по случая продължава.

Монтана. Трупът на самотно живееща 63-годишна жена с тежка черепна травма е намерен в дома й в с. Ерден. Вчера на обяд 40-годишният В.И. от открил трупа на самотно живеещата си майка си Ц.С./63 г./ в леглото в стаята й. По тялото имало видими следи от насилие. Местопроизшествието било посетено от дежурна оперативно-следствена група на РУП Монтана. При огледа върху тялото на починалата били намерени следи от насилие - травматични увреждания в областта на главата. С оглед осигуряване на последващи действия по разследването достъпът до помещението бил ограничен. Образувано е досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 115 от НК. Работа продължава РУП Монтана.

Пътен инцидент. Шофьор почина на място при катастрофа, станала  днес на АМ „Тракия”. Десет минути преди 6 часа на 128-и км се блъснали товарен автомобил „Волво” с водач С.С./28г./ от Елин Пелин и лек автомобил „ВАЗ”, управляван от С.Т./71 г./ от Пловдив. От удара възрастният водач е починал на място. Причините за инцидента се изясняват.

 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА МВР ОТ 18.10.2010 | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.15 секунди