изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 11:50 EEST
Епидемия заради умиращи от глад кокошки грози Дулово    
ЗемеделиеОпасност от епидемия грози Дулово. Причината е, че 40 000 кокошки носачки вече пети ден са без храна, защото собственикът на фермата няма пари за фураж. Ако до края на деня не бъдат нахранени, птиците ще умрат от глад и може да пламне зараза. "Ако загинат това е екологично бедствие за целия район и за фермата”, казва ветеринарсният лекар Васил Минков.


Според собственика Димитър Славов причина за кризисната ситуация е цената на фуражите, която за няколко месеца скочила от 400 на 600 лева за тон. Потреблението на яйца пък намаляло.

За да не умрат от глад птиците, Славов е готов да ги ликвидира и да дари месото на социални завадения. Стига държавата да му помогне…

От днес тръгва нова кредитна линия за купуване на фуражи за птицевъдите, казаха от Министерството на земеделието и храните. На последното заседание на Управителния съвет на Фонд "Земеделие" е решено птицевъдите да бъдат подпомогнати заради икономическата криза. За да стане факт обаче, решението трябва да бъде гласувано и от кабинета.

Материалът е на: http://www.btv.bg

 


Сходни връзки

Епидемия заради умиращи от глад кокошки грози Дулово | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди