изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 01:55 EET
МВР удари фирми с нова операция ”Дедесарите”    
Ред и сигурностЩети за държавата в размер на 30 млн. лева от крупни измами с ДДС са предотвратени при спецакция на ГДБОП, съобщиха от пресцентъра на МВР.  В акцията, наречена "Дедесарите", която се провежда днес по досъдебно производство на Националната следствена служба, участват ГДБОП и служители на Националната агенция по приходите. Започнали са проверки в Добрич и Велико Търново.


Спряна е организирана престъпна група за намаляване на ДДС на реални фирми. По същото досъдебно производство, по което е образувана проверката, е предотвратено и изтеглянето на данъчен кредит през април на ямболска фирма за 6 млн. лв., уточниха от МВР.

В столичния квартал „Лозенец” са проверени шест офиса и осем адреса на улиците „Стоян Михайловски”, „Люботрън”, „Плачковица планина” и др. Там е имало регистрирани счетоводни къщи, които могат да оперират със сметките на реални фирми. Чрез издаване на фиктивни фактури са намалявали данъчните показатели по ДДС на реални фирми, след което е задържан процент за услугата.

Голяма част от фирмите са регистрирани на криминално проявени лица с висящи дела по ДДС-схеми.

Започнали са проверки в Добрич и Велико Търново.
"Това е продължение на целенасочената политика на МВР за противодействие на ДДС-измами, в рамките на която започнаха поредица от операции през март, април и май", се казва в официалното съобщение на министертсвото.

През август шефът на няколко търговски дружества бе арестуван в София при друга спецакция "Дедесарите", като организатор на схема за източване на ДДС, лихварство и пране на пари. Заедно с 47-годишния криминално проявен бяха задържани и съпругата му, която осчетоводявала парите, и техен служител.

Миналата седмица пък антимафиоти разкриха престъпна схема, свързана с незаконна преработка и разпространяване на акцизни течни горива, при която не са плащани ДДС и акциз за 1 млн. лева само за 2009 г.

Материалът е на: http://dnes.dir.bg

 


Сходни връзки

МВР удари фирми с нова операция ”Дедесарите” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди