изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 00:08 EEST
ДИО ПОСТАВЯ НАЧАЛОТО НА АЛЕЯТА НА РОКА    
ОбществоМениджърът и барабанистът на легендата идват за откриване на паметника от САЩ

В събота от 14 часа официално ще бъде открит първият паметник на рок легенда - Рони Джеймс Дио, в Каварна. С това се поставя началото на изграждането на Алея на рока в морската рок-столица, казаха от пресслужбата на общината. Както НДТ вече писа, фигурата на легендата е изработена от скулптурите Красимир Кръстев - Ломски и Александър Петров. Направата е отнела само два месеца на творците, като паметникът е финансиран изцяло от дарителски постъпления. Освен Инициативният комитет, на откриването на паметника се очаква да присъстват още барабанистът от групата на Дио Саймън Райт, както и мениджърът му Стив Минарди.
Бронзовита фигура на певеца е висока 1.5 м, като тя ще бъде поставена върху големи камъни, извадени от морето. Така монументът като цяло е с височина над 2 м. От общината припомнят, че ликът на Дио бе първият, който бе изрисуван на стената на блок, разположен по бул. "България" в морския град и така бе поставено началото на т. нар. Булевард на рока, където вече са изрисувани ликовете на редица наши и чужди рок-легенди. Последно тази година официално своя лик откри Таря Турунен, която пя на каварненска сцена.
 


Сходни връзки

ДИО ПОСТАВЯ НАЧАЛОТО НА АЛЕЯТА НА РОКА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди