изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 16:51 EEST
Д-р Антония Първанова призова за социална сигурност и закрила на всички граждани в ЕС    
Европейски съюз 19 октомври 2010г., Страсбург. В контекста на Европейската година за борба с бедността, днес, в Европейския парламент се проведоха дебати относно ролята на минималния доход за борбата срещу бедността и насърчаването на обществото. Евродепутатите се обявиха за конкретни мерки, насочени към преодоляване на проблема с бедността и социалното изключване и гарантирането на адекватен жизнен стандарт на всички граждани в Европейския съюз.

Д-р Първанова защити предложението за въвеждане на гарантирани нива на минимален доход във всички държави-членки на Съюза. По този начин ще бъдат подпомогнати лицата с недостатъчни доходи, с цел засилване на тяхната икономическа и социална интеграция и подкрепа за достоен живот.


В речта си д-р Първанова заяви: "Само чрез конкретни мерки, насочени към въвеждане на схеми за минимален доход, ще успеем да постигнем значителен и ефективен напредък в борбата срещу бедността и ще гарантираме подходящ жизнен стандарт на всички европейски граждани, който да включва социална сигурност и равностоен достъп до социалните функции на държавата като социални помощи, здравеопазване  и образование. С помощта на богат набор от конкретни политически решения, осигуряващи средствата за социална намеса и закрила, ще защитим нашите граждани от социално изключване."

 

 

 


Сходни връзки

Д-р Антония Първанова призова за социална сигурност и закрила на всички граждани в ЕС | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди