изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 18:50 EEST
БЮЛЕТИН НА МВР ОТ 19.10.2010    
Ред и сигурностЯмбол. На трасе вход на товарни автомобили на ГКПП-Лесово бил спрян товарен автомобил „Скания” с румънска регистрация. При направената проверка в тайници в кабината на автомобила били открити недекларирани 645 парфюма и тоалетни води на обща стойност около 21 000 лв. По случая е започнато досъдебно производство. За срок от 24 часа е задържан румънецът, шофирал товарния автомобил.

Пловдив. Четирима мъже и тийнейджър са задържани при опити за кражби в района на разпределителна ж.п. гара в кв. „Тракия” в града. Малко преди 9 часа вчера, пловдивчаните О.З./30г./, Х.М./26г./ и 17-годишният им съучастник се канели да откраднат три комуникационни кабела от шахта  между надлеза на Асеновградско шосе и коловоз на ж.п. станцията, когато били заловени. Същия ден, около 17.30 часа, в подлез под гарата В.Т./38г./ от Дълго поле и Й.Т./36г./ от Пловдив също направили неуспешен опит да откраднат проводници от електроразпределителна шахта. Петимата извършители са задържани за 24 часа.
Мъж бе заловен с наркотици в Карлово. Вчера, около 11 часа, при проверка на бул. „Освобождение”, у 27-годишния Н.Д. от Сопот били намерени 0.3461 грама амфетамин и 0.0453 грама хероин. Той е задържан за 24 часа.
Ловки гадателки измамиха възрастен мъж от Храбрино с близо 6500 лева. В четвъртък, в двора на 72-годишния пенсионер дошли две жени, които се представили за ясновидки. Те разиграли пред дядото познатия сценарий за тегнеща прокоба над дома му. За ритуала по премахване на злото врачките поискали пари. Мъжът с охота започнал да изважда скътаните си спестявания, поощряван от гадателките да не се скъпи. Така той дал всичките 6480 лева, които имал в наличност. Жените свили на топка банкнотите и за по-голяма убедителност го накарали да обиколи с нея къщата. През това време двете измамнички си тръгнали. Когато дядото направил пълен кръг на дома си, извадил топката от джоба си, но вместо пари, видял купчина смачкани вестници.

Благоевград. Две телефонни измами бяха регистрирани на територията на Благоевградска област. Жертви на измамниците станали възрастни жени, които доверчиво приели обажданията, че техни близки  са  болни от „свински грип”. И в двата случая непознатите се представяли за лекари поискали суми от 10 000 лв. до 15 000 лв. Петричанка предала на непознат куриер 3000 лв. за да бъде излекуван синът й. Жена от Сандански пък броила 1000 лева, за „болната” й дъщеря. По двата случая се извършват проверки.
33 кг марихуана иззеха петрички полицаи от жител на с.Михнево. Проверките за противодействие на производството и разпространението на индийски коноп в селото и прилежащото към населеното място землище са проведени вчера. В двора на К.Д./66г./ криминалистите открили оранжерия с канабисови растения. По случая е образувано полицейско дознание
Разложки полицаи задържаха затворник, „забравил” да се върне от отпуск. обявен за общодържавно издирване. В хода на издирвателните действия, извършени вчера на територията на Разлог, 29-годишният Ю.Р. от с. Българчево бил задържан в кв. „Нов път”. Задържаният е предаден на служители  на ОС ”Изтърпяване на наказанията”.

Плевен. Плевенските полицаи задържаха 14-годишен с наркотици. Вчера към 13 часа на бул. „Данаил Попов” криминалисти спрели за проверка непълнолетния. При обиска у него били открити шест полиетиленови топчета със зелена тревиста маса. При полевия наркотест веществото реагирало на марихуана. 14-годишният плевенчанин е задържан за 24 часа. Образувано е досъдебно производство.

Силистра. Тутракански полицаи освободиха 27-годишна жена, похитена от бившия й съпруг. Драмата се разиграла снощи, около 21.30 часа, в дома на брата на младата жена в с. Коларово. Там, въоръжени с бухалки, нахлули изоставеният съпруг – Л.Д./31г./ и 5-6 негови приятели. Те нанесли побой на домакина, а жената качили насила в автомобила си и отпътували в неизвестна посока. След получаване на сигнала за престъплението били предприети незабавни оперативно-издирвателни действия от служители на районното управление. В работата се включили и колегите им от Дулово. Няколко часа по-късно, около 2.30 часа, отвлечената жена била открита в частен дом в с. Черковна. В ареста за срок от 24 часа са задържани Л.Д. и един от помощниците му. Установена е самоличността на останалите участници в престъплението. Изясняването на случая продължава, образувано е досъдебно производство по чл. 142 а от НК.

Смолян. На 18 октомври 39-годишна касиерка в бензиностанция в Пампорово подала сигнал в полицията за кражба на гориво. Жената обяснила на полицаите, че рано сутринта на същия ден, без нейно знание неизвестен човек заредил от колонка на бензиностанцията дизелово гориво на стойност 50.14 лв. и си тръгнал без да плати. В резултат на незабавно проведените оперативно-издирвателни действия, минути по-късно служители на районното управление н Чепеларе разкрили извършителя на деянието –М.Ч./25г./ от Девин. След проверка с техническо средство се оказало, че младият мъж управлява автомобила си след употреба на алкохол. По случая е образувана преписка.

СДВР. Два грабежа, извършени през изминалата седмица, разкриха столични криминалисти. На 14 октомври двама мъже нападнали 53-годишна софиянка във входа на жилището й, многократно я ударили по главата и отмъкнали чанта със 100 лв. и лични документи. В хода на оперативно–издирвателни действия полицаи от Първо РУП задържали извършителите – 32-годишните криминално проявени за притежание на наркотици Х.Р и П.В. Откраднатите вещи са намерени и иззети. На Х.Р. е наложена мярка за неотклонение “задържане под стража” за срок от 72 часа.
Колегите им от Шесто РУП задържаха жена, която миналата събота нападнала 66-годишна столичанка на последната спирка на трамвай №5. Тя нанесла удари по главата и тялото на потърпевшата, докато дърпала дамската й чанта с 400 лв. и мобилен телефон. От проведените следствени действия било изяснено, че извършителката е И.Б./26г./, известна на органите на реда за грабежи. Вещите на жертвата са намерени и иззети. И.Б. е привлечена в качеството на обвиняема по чл. 199 ал. 1 от НК. Наложена й е мярка “подписка”.
Преди седмица двама 15-годишни пребили свой връстник. На 11 октомври  от Института ”Пирогов” постъпил сигнал за момче със счупени крак и ръка. Травмите били следствие от побой, нанесен му пред магазин за хранителни стоки на бул.”Братя Бъкстон”. Полицаите от Шесто РУП бързо задържали извършителите - негови съученици, които отдавна го заплашвали. Двамата нападатели не са известни на полицията. След обяснения, те са предадени на родителите. 
Снощи за рутинна проверка в столичния кв. ”Люлин” бил спрян 23-годишният Б.Д. от София. У него са намерени осем пакетчета зелена тревиста маса и осем пакетчета бяло прахообразно вещество. Направеният полеви тест ги определил съответно като марихуана и амфетамин. Образувано е досъдебно производство. Материалите са подготвени за доклад в СРП.

ПБС. Пожар избухна в автобус в Пловдив. Няма пострадали. Сигналът е получен днес в 10.15 часа. Инцидентът е станал на спирка на бул. „Никола Вапцаров”. По първоначални данни пламъците са предизвикани от техническа неизправност. Пристигналите незабавно на място пожарникари са потушили огъня, който е унищожил три гумени съединителя и казанче от автобуса, собственост на пловдивска фирма за превоз.
ПТП. Македонски гражданин загина при  пътен инцидент на  главен път Е-79 в района на с. Струмяни. Произшествието е станало тази сутрин, около 5.30 часа, когато управляваният от македонски гражданин лек автомобил „Мазда” попаднал в локва и се завъртял, след предприето изпреварване. Автомобилът се ударил в еластична ограда, а след това в предната част на ТИР, движещ се в насрещното платно. Товарният камион бил управляван от унгарският гражданин. При инцидента тежко е пострадал возещият се в колата 21-годишен македонец. Той е транспортиран в Сандански, където по-късно починал. Алкохолните проби на двамата шофьори са отрицателни. По случая е образувано полицейско дознание. 

 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА МВР ОТ 19.10.2010 | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди