изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 03:16 EEST
Роднините на убития прокурорски шофьор: Смъртта на Недко е знак на мафията    
НовиниТотално ембарго върху разследването на смъртта на прокурорския шофьор Недко Тодоров (44 г.) наложи зам. окръжният прокурор Димитър Димов. Данни за работата на полицията и прокуратурата ще бъдат изнесени утре (б.а. днес), заяви за "Стандарт" прокурор Димов вчера и допълни, че отива на погребението на Тодоров. Над 200 роднини, съседи и магистрати от Окръжен съд-Шумен присъстваха на опелото на градските гробища. Близките категорично отхвърлиха работната версия на прокуратурата, че се касае за самоубийство, и настояваха за залавяне на убиеца или убийците на шофьора на окръжния прокурор Ася Петрова.


Обвинител номер 1 на Шумен не присъства на погребението. Втори ден от прокуратурата казват лаконично, че "Петрова е в командировка извън града". Полицейското мълчание около смъртта на Тодоров пък подклаждаше допълнително тълкуванията на роднини и съседи, че Недко е убит вероятно като знак за сплашване заради най-знаковото дело в Шумен от последната година - задържането на групата на "Килърите". Петър Стоянов-Сумиста, Васил Костов-Кеца и Янко Попов-Туцо са в местния арест с обвинения за поредица убийства, а точно прокурор Петрова успя да ги уличи с постоянна мярка задържане под стража. Прокуратурата обаче не потвърди за връзка между Килърите и смъртта на Тодоров. "Лична драма е, не търсете сензации", заявиха още в понеделник разследващите на репортерите. Нито един съсед или роднина на шофьора обаче не се съгласи с предположението, че Недко сам се е заклал. "Знак на мафията е това, търсете истината, убили са го, за да се спрат разследванията", говореха пред репортерите част от почернените роднини. Други пък афектирано цитираха версията за самоубийството и клеймяха медиите, че пишат само това, което им се каже. "Да има как, света ще обърна. Върнете ми Недко", пищеше майката Стоянка минути преди да поставят ковчега в празното гробно място вчера. Братът на Тодоров - Тошо, до последно повтаряше зад катафалката "Дайте ми ги тези", визирайки евентуалните убийци. Мъжът разказа, че са го питали дали брат му имал слабост към хладните оръжия. "Пълни глупости са това. Да търсят кой го е направил", говореше през сълзи човекът.
Трупът на дългогодишния служител на прокуратурата бе видян в неделя привечер на скална тераса на Шуменското плато от прелитащи парапланеристи. Първоначално любителите на екстремните усещания решили, че на скалите лежи пиян турист. Доктор Явор Плашилски, който е един от отявлените спортисти, се приближил на 2-3 метра от тялото. "Беше в неестествена поза, видях, че гърлото му е прерязано, и веднага подадох сигнал по станцията на колеги", обясни медикът. Парапланеристите звънят на 112 и след половин час платото гъмжи от полиция. Смъртта е настъпила в петък вечер или в събота сутринта, сочат данните от аутопсията. Според първоначалното заключение на експертите, Тодоров е прерязал гърлото си с нож и е умрял от остра кръвозагуба. Няколко порезни рани в областта на шията са установени при щателния оглед. Според отлично информирани полицейски източници ножът, който приличал на кухненски, бил открит под тялото на Недко. "Абсурд е да си посегне така, той пиле не е клал през живота си, месо за пържоли не можеше да нареже, камо ли себе си да заколи", оборваха версията за самоубийството братовчедите му. Недко имал проблем с дясната ръка, защото бил загубил фаланга на кутрето си. Безименния му пръст пък бил с болно сухожилие и нямал сила в ръката, за да се нарани фатално по този начин, нищеха всяка дума на разследващите роднините.
 Биляна Веселинова

Материалът е на: http://paper.standartnews.com

 


Сходни връзки

Роднините на убития прокурорски шофьор: Смъртта на Недко е знак на мафията | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди