изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 15:30 EEST
Показаха отечествения руски хибрид    
По света Руски хибриден автомобил? Това звучи много странно, но хората зад холдинга “Яровит” и инвеститорската група “Онексим”, която държи 51% от акциите в проекта, са на път да реализират идеята си. През април тази година бяха обявени партньорите, разработващи универсална модулна платформа, върху която ще се изгради цяло семейство хибриди, като се започне от компактен хечбек и се завърши с малък лекотоварен автомобил. Оттогава са минали шест месеца и едва сега на пресконференция в Русия производителят показа серийния външен вид на автомобила.

Базовият модел ще бъде хечбек с пет врати, който, както казват създателите, следва да бъде във всяко руско семейство. Ще се предлага и версия крос-купе, подходяща за руските младежи.

Относно технологията - рамката ще бъде от алуминий и ще тежи 110 кг. Двигателят с вътрешно горене ще бъде с мощност 61 к.с., а електромоторът ще генерира 15 киловата (около 20 к.с.). Инженерите обмислят да използват и малко турбо. Общото тегло на хибрида ще бъде 750 кг и ще ускорява за 12 секунди от 0 до 100 км/ч. Максималната скорост ще бъде електронно ограничена до 120 км/ч, а според главния инженер Андрей Гинзбург това ще подобри безопасността по пътищата на страната.

Този декември ще бъде сглобен първият прототип, но серийното производство ще започне в средата на 2012 г. Годишно от завода ще излизат по 10 000 автомобила.

Материалът е на: http://www.cars.bg

 


Сходни връзки

Показаха отечествения руски хибрид | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди