изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 14:18 EEST
Първанов се опасява от политическа нестабилност    
ПолитикаВ Кърджали държавният глава предупреди за възможност от дестабилизация на политическото управлениe. Подобна възможност президентът очерта в новото поведение на партиите, които подкрепят ГЕРБ, предаде БНР. "Всички от досега подкрепящите партии по различни поводи изразиха своите съмнения, съмнения, които вероятно за съжаление ще се задълбочават. И това е проблемът на една коалиция, която съществуваше условно, да не кажа тайно. Без ясни ангажименти, без подписано споразумение. Ескалацията на политическото напрежение, вече насложена над изострянето на социалното, създава притеснение за стабилността на управлението.

 Надявам се това да не се случи защото все пак това правителство получи високо доверие точно за да изведе страната от кризата и за да осъществи необходимите реформи. Ако това не се случи, не смея да прогнозирам къде отиваме", каза държавният глава. “

Първанов коментира ескалацията на социално напрежение в страната като резултат от неспособността на правителството да реши възлови проблеми. Според него ефектът на кризата не е само икономически, а е свързан и с липсата на смели реформи.

Според Георги Първанов изходът от кризата не може да бъде ляв или десен. “Така, както в предишния мандат не можех да кажа, че имаше ляво управление, така и сега нямам сили, нямам аргументи, за да кажа, че имаме дясно управление“, каза той.

В отговор на въпрос за дебатите в Народното събрание относно провеждането на национален референдум за приемането на Турция в Европейския съюз, Георги Първанов заяви, че това е въпрос който на този етап няма място дори за обсъждане.
"Той може да се обсъжда тогава, когато нашата южна съседка Турция покрие конкретните изисквания, отговори на критериите така, както ние сме го направили, както всяка страна-членка го е направила", каза президентът.

Източник: http://dnes.dir.bg

 


Сходни връзки

Първанов се опасява от политическа нестабилност | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди