изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-17 @ 05:41 EEST
САМОДЕЙЦИ ОТ 5 ДО 90 ГОДИНИ ОЧАКВА ЧИТАЛИЩЕТО В ТЕРВЕЛ    
Култура117-ият творчески сезон в НЧ "Димитър Дончев-Доктора" в Тервел ще бъде открит на 1 ноември - Деня на народните будители, съобщиха от общината.


На празничния ден от 17.30 часа в лекционната зала на читалището тервелчани могат да присъстват на авторския моно спектакъл на адвокат Пенчо Иванов „Ех, Добруджа, Добруджа”, посветен на 70-ата годишнина от подписването на Крайовската спогодба и 130-годишнината от рождението на Йордан Йовков.
И тази година НЧ "Димитър Дончев-Доктора" ще отвори врати за над 150 самодейци на възраст от 5 до 90 години. Те ще могат да се включат в редица форми: детски фолклорен танцов ансамбъл „Калинка Вълчева” с главен художествен ръководител Нели Динкова, художествен ръководител Елена Енчева и корепетитор Недко Гочев, вокална студия „Тервел” с ръководител Живко Колев, Ателие по приложни изкуства с ръководител Цанка Жечкова, Театрален състав, Танцово-певческа група за автентичен фолклор и Школа за народно пеене с ръководител Радка Адамова и корепетитор Петър Добрев, група „Млади сърца” с ръководител Пенка Стоянова и Клуб по народни танци с ръководител Нели Динкова.
От общината припомнят, че е реализиран договор за реконструкция на парната инсталация на читалището. Експедитивните действия на фирмата-изпълнител, както и съдействието на читалищните служители доведоха до възможността НЧ "Димитър Дончев-Доктора" да е топло през предстоящия есенно-зимен сезон. НДТ
 


Сходни връзки

САМОДЕЙЦИ ОТ 5 ДО 90 ГОДИНИ ОЧАКВА ЧИТАЛИЩЕТО В ТЕРВЕЛ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди