изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 07:29 EEST
ПОРЪЧАНИ ПАСКВИЛИ МАНИПУЛИРАТ ОБЩЕСТВЕНОТО МНЕНИЕ    
КоментариНеотдавна Европейският парламент отличи д-р Антония Първанова с наградата евродепутат на годината в областта на здравеопазването. Призната от депутатите от Европейския парламент, тя стана първия добричлия, получил висока политическа оценка за работата си в рамките на Европейския съюз. Преди нея единствено Меглена Кунева получи признание от ЕП като еврокомисар на годината.

Разбира се, не закъсняха и негативните, платени статии, целящи очернянето на всеки българин, представил ни подобаващо в Европа. Като че ли стана традиция, когато европейските институции оценят наш съгражданин, ние в същия момент да представим информация пред обществото, с която да се „постараем” да го компрометираме. Подходяща илюстрация затова са платените публикации в българската преса за Меглена Кунева. Традицията се утвърди със статия и за Антония Първанова - последната платена манипулация бе облеклото на евродепутатката. Д-р Първанова бе представена като "облечена и обута" от световно известни марки, на холивудски цени, макар че става въпрос за далеч по-скромните дизайнери и цени на Жени Живкова и "Мелини".

 

Тази, поредна манипулация на общественото мнение бе тиражирана в публичното пространство в „правилния” момент - на пълен разпад на социалната българска държава, когато е лесно да се пренасочва общественото мнение от реалните проблеми и виновници към всеки добре обличащ се българин.

 

Не е ли проява на слабост и безсилие да изпълниш една платена поръчка и да кажеш на стотици хиляди хора, полугладни и без средства за облекло, отопление, образование и здраве, без работа и шанс да се пенсионират поради невъзможност да съберат стаж, колко "баровски" се облича една стилна жена!? Докато в същия момент, Европейският парламент я признава за евродепутат на годината и то в изключително деликатната и изпълнена с множество конфликти област като здравеопазването.  Не е ли грозно да се „творят” подобни евтини новини по адрес на човек, който години наред не само прави предложения, но и участва активно в промяната на закони в полза на най-уязвимата част от обществото – бедните, децата, майките, жените от малцинствата!?

 

Естествено е да си зададем въпроса - кой би могъл да поръча подобни материали - първо срещу Меглена Кунева, а после и срещу Антония Първанова? Най-вероятно това са политически опоненти, които отрано започнаха предизборната си кампания, подчинена на амбицията да се вземе повече политическа и изпълнителна власт за лични облаги в рамките на партийни схеми. Времето е подходящо, тъй като съпротивителните сили на народа са смазани и страхът за работно място и средства за оцеляване вече е преборил стремежа към свобода и демокрация.

 

Не е ли по-важно да си дадем сметка за това, че малцина българи имат възможността да окажат влияние над европейските институции, така че да се усети реална промяна към по-добро за милиони българи? Д-р Антония Първанова е сред тези хора и за наша радост е от Добрич. По-добре е усилията ни да бъдат в посока на това, какво още би могла да направи тя в полза на народа ни като евродепутат. Що се отнася до завистници и празнодумци -  дал Бог. Да стоим по-далеч от тях, защото виждаме докъде докараха България.

 


Сходни връзки

ПОРЪЧАНИ ПАСКВИЛИ МАНИПУЛИРАТ ОБЩЕСТВЕНОТО МНЕНИЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди