изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 17:44 EEST
БЮЛЕТИН НА ОД НА МВР - ДОБРИЧ    
Ред и сигурност

През изминалото денонощие на територията на ОД на МВР Добрич са  регистрирани пет  криминални престъпления.



 -На 20.10.2010 г., в Първо РУП Добрич се тъжи 47 годишен гражданин, затова че докато е сменял спукана гума на автомобила си “Тойота –РАВ 4”, паркиран на паркинг на магазин в  гр.Добрич, неизвестно лице му е извършило кражба на кожена чанта с 250 лв., дебитни карти, лични документи и др. вещи. Чантата е била на предната седалка на автомобила.

По случая е образувано досъдебно производство.

-На 20.10.2010 г., в Първо РУП Добрич е получено съобщение, затова че неизвестни лица са проникнали в частен дом в гр.Добрич и са извършили кражба на преносим компютър, компютърна игра, 600 лв., 400 долара, 20 евро и 50 турски лири. Кражбата е била извършена докато собствениците са били в жилището си.

По случая се работи в условията на досъдебно производство.

-На 20.10.2010 г., около 21.55 часа, по бул. “Добруджа” в гр.Добрич, полицейски служители са подали сигнал със стоп палка на л.а. “Форд Скорпио”, управляван от 41 годишния водач К.Ж., но същия не се подчинил и е продължил движението си. След кратко преследване, автомобилът е бил спрян, а на водача е извършена проверка за алкохол. Техническото средство е отчело 1,32 промила в издишания от него въздух. По случая е образувано бързо производство.

 През изминалото денонощие на територията на областта са станали 4 ПТП  с материални щети.

 

Възникнал е 1 пожар, без щети.

 

 

ПРОТИВОПОЖАРНИ МЕРКИ ЗА БЕЗОПАСТНОСТ ПРЕЗ ЕСЕННО-ЗИМНИЯ СЕЗОН  

   

            Традиционно с настъпването на зимния сезон и пускането в употреба на отоплителните инсталации и локалните уреди за отопление, пожарната обстановка в жилищните, промишлените, селскостопанските и обществените сгради и помещения се усложнява. С влошаване на времето и понижаване на температурите броя на пожарите, свързани с ползването на отоплителни уреди на територията на регион Добрич се увеличават съществено. За миналия есенно-зимния сезон /ЕЗС/ от началото на месец октомври 2009г. до 30.04.2010 година на територията на област Добрич са възникнали  122 пожара с нанесени материални щети и 143 пожара без материални щети .В сравнение със същия период на предходния ЕЗС пожарите с щети са 41 броя по-малко, а пожарите без щети с 91 броя по-малко. От пожари са унищожени 720 бр. бали фураж, 2187 m2 покривна конструкция и много обзавеждане на жилищни сгради. Пожарите, чиито причини могат да се свържат пряко с отоплителния сезон, са 27 бр. Загинал е 1 гражданин, а пострадалите са 5 граждани. На 23.11.2009 г. при пожар в с.Одърци причинен от ел.захранващ кабел на готварска печка пострада 1 гражданин , а на 25.01.2010 в с.Сенокос  пострада цяло едно семейство в следствие от взрив на газова бутилка за отопление.

Продължава тенденцията за по-голям брой пожари в отрасъл “жилищно стопанство и домакинства” – 58 бр.

Най-често пожарите са възникнали поради следните причини:

Ø       Късо съединение в ел.инсталации

Ø       Небрежност при боравене с открит огън

Ø       Неправилно ползване на отоплителни и нагревателни уреди

Ø       Строителна неизправност в комини

"ПБС" при ОДМВР – Добрич предупреждава всички граждани от региона да обърнат сериозно внимание на следните въпроси касаещи пожарната безопасност, а именно:

v      преди ползването на отоплителните уреди , включващи се в димоотводни канали /комини/ същите да се почистят , да се отстранят фугите, да не се изменя конструкцията им, или ако се прави това, то да е от специалист;

v      да се премахнат всички горими материали и заграждения от стълбищните площадки в жилищните кооперации;

v      да почистят мазите и таваните от ненужните вещи и материали;

v      да се ползват само стандартни и технически изправни отоплителни уреди, като се спазват инструкциите за безопасна експлоатация;

v      под никакъв предлог да не се оставят малки деца сами в домовете, особено при включени отоплителни уреди;

v      горивата да се складират само на определените за целта места;

v      да се извършат проверки за състоянието и изправността на ел.инсталации, особено в помощните и стопанските сгради;

v      да не се оставят без наблюдение отоплителни и нагревателни уреди;

v      да не се позволява на децата да си играят с огнеизточници;

Спазването на гореизложените правила ще допринесе за намаляване риска от възникването на пожар във Вашето жилище или сграда, ще предпази Вас и Вашите деца от жестокостта на огнената стихия.

            При откриване на възникнал пожар сигнализирайте веднага органите на Пожарна безопасност на тел.160 и тел.112.

21 октомври 2010 г.                                           ОД НА МВР ДОБРИЧ

гр.Добрич

 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА ОД НА МВР - ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди