изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 10:48 EEST
Волен плаши Бойко с развод    
ПолитикаЧленството на Турция в Евросъюза нажежи до червено отношенията между премиера Бойко Борисов и лидера на "Атака" Волен Сидеров. "Оттук нататък няма да подкрепяме безусловно ГЕРБ", обяви лидерът на националистите на митинг в Пловдив. Сидеров предупреди в прав текст управляващите, че ако не го подкрепят, партията му ще вземе властта. По-рано през деня депутатите от ГЕРБ и ДПС отхвърлиха искането на атакистите за незабавен референдум за членството на Турция в Евросъюза и това вбеси Сидеров.


На митинга в Пловдив лидерът на "Атака" каза още: "Дадох доверието си на премиера, но вече се питам на прав път ли вървим, защото не е пипната парaта на БСП и ДПС и оправдания вече с кризата не може да има. Всички знаем, че тя беше предизвикана от брокерите на Wall Street." Сидеров бе категоричен, че ще поставят няколко условия на ГЕРБ, за да продължат да ги подкрепят. Волен настоя за разваляне на сделките с ЧЕЗ, Е.ОN и ЕVN, а печалбите от тези три дружества да отиват директно във фонд за пенсиите. Той обясни, че парите за възрастни хора ги няма, защото България е била ограбена по времето на Костов. По думите на Сидеров всички правителства след 90 г. трябва да отидат на съд.
По-рано през деня пък депутати от РЗС и "Атака" за малко да влязат в ръкопашна схватка в парламента, докато обсъждаха дали да има референдум за влизането на Турция в Европейския съюз. Хората на Волен - Павел Шопов и Десислав Чуколов - заплашили Тодор Великов от РЗС, разказа пред "Стандарт" човекът на Яне Янев. Случката стана в пленарна зала. Великов се възмути от парламентарната трибуна, че лидерът на "Атака" идва на работа с яке и дънки. "Тука не е цирк или лудница", заяви той.
Тогава Шопов и Чуколов се скупчиха около депутата от РЗС. "Заплашиха ме. Аз казах на Шопов: Посегни ми, де! Но само това", разказа за "Стандарт" Тодор Великов. До физическа саморазправа обаче не се стигна. Баталиите в залата засенчиха дебата на референдума за членството на Турция в ЕС. В крайна сметка парламентът се измъкна по терлици и не реши дали да се проведе допитване за членството на Турция в Европейския съюз. Управляващите от ГЕРБ ще пратят до ГРАО подписката от 330 000 парафа, събрани от ВМРО, за да се провери легитимността им. Първата дама на Народното събрание Цецка Цачева обясни, че някой трябва да плати на ГРАО за услугата, но не е ясно кой ще е това.
Милена Минчева
Източник: http://paper.standartnews.com/
 


Сходни връзки

Волен плаши Бойко с развод | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди