изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 05:18 EEST
Разкриха детайли от декларациите на Цветанов    
НовиниСемейството на вътрешния министър Цветан Цветанов е декларирало пред данъчните общ доход за 2000-2009 г. от 385 000 лв. След платените данъци от 64 000 лв. остават 320 000 лв. Това заяви пред сутрешния блок на Нова телевизия шефът на НАП Красимир Стефанов. За първи път от агенцията обявяват как върви ревизия. Оказа се, че Цветанов разрешил да се изкарат данъчните му декларации.

Миналата седмица РЗС изнесе данни, че вицепремиерът и съпругата му са придобили 6 апартамента в София през 2007-2008 г. с обща площ 358 кв. м за над 460 000 лв. по съмнителен начин. Цветанов обясни, че част от имотите са наследствени, а за другите парите са превеждани по банков път. Той нарече лидерът на РЗС Яне Янев - "политически рекетьор и измамник".

Стефанов потвърди днес, че по-голяма част от имотите на вицепремиера са от наследство или чрез делба. Единствените купени имоти са спорните два апартамента в кв. „Изток”. Те са платени в края на 2008 г. изцяло по банков път, каза Стефанов, които се позова на извлечение от Банка ДСК.

"Имаме извлечение от банковата сметка от Банка ДСК, от която се вижда, че на 04.12.2008 г., на 09.12.2008 и на 07.01.2009 г. семейство Цветанови е превело по банков път 255 000 лв. От тях 139 814 са собствени средства, в които влизат и средства на родителите на г-жа Цветанова, както и 115 000 лв. от банков кредит", обясни шефът на НАП.
В. "Сега" писа, че бащата на Десислава Цветанова е инженер по корозионните метали.

Стефанов уточни, че част от средствата на Цветанов идват и от станалите известни вече консултантски услуги по хармонизиране на българското законодателство в областта на вътрешния ред с европейското. Водещият обаче отбеляза, че министърът няма образование за такива консултации, но стана ясно, че това е ставало в периода, когато не е бил в службите на МВР.

"И мисля, че господин Цветанов има достатъчно капацитет да прави тези услуги. Само че сега да не превръщаме разговора така, че аз да излизам едва ли не адвокат на семейство Цветанови", защити се Стефанов.
Според него, ако става въпрос за обикновен гражданин, тази проверка нямало да продължи. Има достатъчно цифри, които показват, че евентуално този разход от 130 000 лв. собствени средства, и пак казвам, не са само техни средства, може да бъде осъществен, обясни Стефанов.

Той отрече в НАП да има "къртица" на Цветанов, както обвини лидерът на РЗС Яне Янев. Визирал се Тошко Тодоров, който оглавява ресора за борба с данъчните измами. Този ресор, съвместно с другите институции, е предотвратил измами за над един милиард лева, похвали се шефът на НАП.

Вчера в. "Сега" публикува разследване, според което, неясно как, докато е бил лидер на ГЕРБ, за 2 години Цветанов е спестил над 124 000 лв.

http://dnes.dir.bg

 

 


Сходни връзки

Разкриха детайли от декларациите на Цветанов | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Разкриха детайли от декларациите на Цветанов
Автор: Anonymous да 2010-10-21 @ 17:16 EEST
гарван гарвану око не вади  -е казал народа колкото и да е очевидна истината  със заплата на висш чиновник ?

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди