изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 16:58 EEST
1.818 МЛРД. ЛВ. РЪСТ НА ОБОРОТА ЗА ДВА МЕСЕЦА    
ИкономикаЗа втори пореден месец НАП отчита увеличение на търговските обороти в страната в сравнение със същия период на 2009 година, съобщиха от пресцентъра на приходната агенция.

С над 1.818 млрд. лв. общо се е увеличила декларираната данъчна основа на облагаеми с ДДС доставки за август и септември в сравнение със същия период на 2009 г., показват подадените справки-декларации в НАП от фирмите, регистрирани по ДДС през септември и октомври.
Със 752 млн. лв. са се увеличили оборотите в страната през септември 2010 г. и с над 1 млрд. лв. през август в сравнение със същите периоди на миналата година. Според данните от ДДС-документите на фирмите, данъчната основа на облагаемите с ДДС доставки през септември 2010 г. е в размер на 14.520 млрд. лв., докато по същото време миналата година е била 13.768 млрд. лв. През септември т. г. декларираната данъчна основа на облагаемите с ДДС доставки е нараснала със 107 млн. лв. в сравнение с август 2010 г., отчитат още данъчните. След акциите през летните месеци от НАП отчетат, че на светло са излезли над 4.5 млн. лв. оборот. В момента продължават и кампаниите по проверки и ревизии на собствениците на наблюдаваните по Черноморието заведения, както и на застрахователни агенти, футболни съдии, зъболекари и др.
От агенцията отчитат успехи и от работата на специално създаденото звено за борба с ДДС измамите. По думите на изпълнителния директор на НАП Красимир Стефанов, съвместно с МВР, ДАНС и Прокуратурата, служителите на агенцията са предотвратили изтичането на ДДС от хазната в размер на над 1 млрд. лв.
 


Сходни връзки

1.818 МЛРД. ЛВ. РЪСТ НА ОБОРОТА ЗА ДВА МЕСЕЦА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.13 секунди