изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 07:37 EEST
С ДИПЛОМ И ПЛАКЕТ „МИСТИКА” СЕ ЗАВЪРНА ОТ ГАБРОВО    
НовиниДиплом, плакет и бурни аплодисменти от многобройната публика в Габрово заслужи ДХФ „Мистика по време на празниците на духовната музика.

Тази година те се проведоха на 16 и 17 октомври за осми пореден път, съобщава Веселина Станева от член на ДХФ „Мистика”. Тази година празниците са преминали под почетния патронаж на ЮНЕСКО. Организатори са били Светата Великотърновска Митрополия и Архиерейското наместничество в Габрово, Министерство на финансите, Община Габрово, Народно читалища „Габрово”.
Празникът на духовната музика е не само първият в страната фестивал на духовната музика, но е уникален и с това, че участниците в него не се повтарят, посочва Веселина Станева.
По традиция празникът се провежда в дните, когато се почита паметта и на Света Петка Българска и е организиран в две фестивални вечери. Първият концерт се проведе след вечерната литургия в централния Габровски храм „Света Троица”, водена от Великотърновския Митрополит Григорий.
Участие в този концерт взе и дамска хорова формация „Мистика” от град Добрич. Представили са се още ансамбъл „Белканто” към Музикална Академия „Панчо Владигеров” – София, Женски хор „Донне канто” от гр. Тун – Швейцария, Смесен хор при храм „Света Троица” – гр. Пловдив и др.
 


Сходни връзки

С ДИПЛОМ И ПЛАКЕТ „МИСТИКА” СЕ ЗАВЪРНА ОТ ГАБРОВО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди