изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 09:50 EEST
"ЗЪРНЕНИ ХРАНИ-ФАРИН" МОЖЕ ДА ПЛАЩА ДВОЙНО ПО-ВИСОКА ЛИХВА ПО ОБЛИГАЦИИТЕ СИ    
НовиниОблигационерите на "Зърнени храни България-Фарин", което е част от "Химимпорт", най-вероятно ще плаща двойно по-висока лихва по облигациите си, за да получи отсрочка за погасяването на заема.

Това става ясно от допълнителните материали за общото събрание на облигационерите на 11 ноември, на което ще се гласуват предложенията, съобщава електронното издание за търговия „Регал”. То посочва, че преди известно време компанията имаше трудности с плащането на дълга си, заради което поиска и предоговаряне. Предложението е срокът на емисията да се удължи с още до 36 месеца. Ако бъде приет максимално удълженият срок, това означава, че падежът на емисията ще бъде през 2014 г. Сегашният изтича през май следващата година.
Предложението е погасяването на главницата от заема да стане с пет плащания по 250 хил. евро и две по 1.875 млн. лв. Компанията издаде дългови книжа за общо 5 млн. евро, по които в момента плаща около 4.2% лихва. Тя се определя като шестмесечен Юрибор с 3.25% надбавка, но в замяна на удължения срок ще стане фиксирана – между 8 и 9% годишно.
Освен това на събранието ще се обсъжда и възможността за предсрочно погасяване с условието да се плаща поне 5% от оставащия заем с 0.5% такса върху сумата. Допълнителни условия ще бъдат зададени и към финансовото състояние на "Зърнени храни-Фарин". Компанията ще трябва да поддържа съотношение между пасиви и активи до 75%, а консолидираната печалба, разделена на разходите за лихви на групата трябва да е поне 110%.
 


Сходни връзки

"ЗЪРНЕНИ ХРАНИ-ФАРИН" МОЖЕ ДА ПЛАЩА ДВОЙНО ПО-ВИСОКА ЛИХВА ПО ОБЛИГАЦИИТЕ СИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди