изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 16:49 EEST
Янев вади свидетел как ГЕРБ ”прали пари”    
ПолитикаМинистър Цветан Цветанов е опитвал да прекара пари с неясен произход от фирми на "Лев корпорация", които след това фирмата е трябвало да върне като дарение на ГЕРБ. Това съобщи лидерът на РЗС Яне Янев на специална пресконференция. "Посредникът по тези сделки е Асен Урманов от Тетевен, който в момента е в чужбина заради натиск върху него и семейството му да свидетелства срещу Алексей Петров", каза още депутатът, цитиран от Дарик радио.


По думите му Урманов трябвало да промени показанията си по случай за рекет на Георги Цветанов от Плевен.
Според депутата Емил Василев от РЗС показанията на свидетеля са в полза на Петров, предаде БТА.

Урманов е работил в „Лев Корпорация", която се смята за близка на Алексей Петров. През 2005 г. е бил и в съвета по екология към Столична община. Според РЗС, именно той прекратил опитите на Цветанов, който тогава е работил в Столична община, да прокарва пари с неясен произход през фирми на „Лев корпорация", които после трябвало да се върнат обратно в ГЕРБ под формата на дарения. По думите на Василев тези книжа носели подписа на сегашния вицепремиер.

Янев смята, че премиерът Бойко Борисов не знае за тези схеми, за които има съмнение и за пране на пари.

Лидерът на РЗС уточни още, че за всичко това Урманов има документи и обеща следващата седмица той да се завърне в България, но при положение, че ще се срещне с главния прокурор Борис Велчев или висш магистрат от Върховна касационна прокуратура.
Той щял да разкаже и за "тормоза, на който е подложен от прокурора по делото "Октопод". Урманов бил разпитван повече от 20 пъти от прокуратурата и "подложен на арогантно отношение от водещия разследването прокурор Светозар Костов". В момента, в който е твърдял факти, различни от тезите на обвинението, разпитът бил прекъсван и бил обвиняван в лъжа.

Яне Янев добави, че всички депутати от партията ще чакат на летището Урманов, за да не се случи нещо непредвидено с него. Върху семейството на Урманов, според Янев, е оказван натиск от хора, близки до управляващите.
Като конкретен пример той посочи инцидент на 16 октомври, когато синът на Асен Урманов бил пребит с чукове в дискотека в Златна Панега. След това извършителите са били задържани и са се оказали хора, които имат влезли в сила присъди, включително и за убийство.

Янев съобщи още, че вътрешният министър "ръководи групировка", в която освен него влизат Искра Фидосова и председателят на общинския съвет Андрей Иванов. Той обеща да изнесе скандални данни и за Фидосова, и за Иванов.

Междувременно премиерът коментира и обвиненията към Цветанов за конфликт на интереси. Борисов заяви пред журналисти, че той доста подробно обяснява и не е малък, за да му се помага.
„Финансирането на партията е публично. Приходите са обявени на сайта на Сметната палата. Разпоредил съм и проверка и ако се окаже, че в годините назад има нещо нерегламентирано, парите ще му се върнат”, каза още министър-председателят, цитиран от "Фокус".

Миналата седмица лидерът на РЗС обяви, че има документи, според които Цветан Цветанов и съпругата му са се сдобили по съмнителен начин с апартаменти. НАП започна проверка, като, според шефа й Красимир Стефанов, до момента данните не показват нищо нередно.

По-рано днес депутатът от Синята коалиция Димо Гяуров сравни вътрешния министър с Ахмед Доган, защото и двамата вземали пари от консултации, за които нямат нужното образование.

Междувременно Янев коментира скандал, разразил се около самия него - обвинението към него от 29-годишния Светослав Стефанов - бивш член на РЗС, че е бил подложен на "системен сексуален тормоз“.
"По изнесения пореден, гнусен компромат по мой адрес, аз съм 100% хетеросексуален, никога и по никакъв повод не съм се занимавал с каквито и да било ***тки истории. Защото тези, които искат да ми вменят това, което нямам, са с гузна съвест. И тъй като нищо друго не могат да открият, от един и същи център години наред пускат една и съща партенка“, заяви Янев, цитиран от "Медиапул". http://dnes.dir.bg

 


Сходни връзки

Янев вади свидетел как ГЕРБ ”прали пари” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди