изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-17 @ 03:58 EEST
Британска атомна подводница заседна до Шотландия    
По света Британска атомна подводница заседна днес край северозападните брегове на Шотландия, предоха осведомителните агенции.

Британците вече не могат да ни учудят с безвкусния си хумор. Днес обаче се оказа, че Островът все пак има с какво да ни изненада - например с изкарване на атомна подводница на сушата.

Е, засядането на атомната подводница на скалите близо до шотландския остров Скай очевидно не е било умишлено. Според британските власти при инцидента няма радиоактивно изтичане, нито пострадали моряци.

Говорител на министерството на отбраната съобщи, че не става въпрос за ядрен инцидент. Британската брегова охрана е изпратила спасителен кораб, който да наблюдава мястото.

Според говорител на бреговата охрана подводницата е заседнала на скали край остров Скай. HMS Астют е на въоръжение на британския боен флот от август. Тя беше кръстена през 2007 г. от херцогинята на Корнуол и съпруга на принц Чарлз Камила и е една от най-мощните британски атомни подводници.

http://www.bnews.bg/

 


Сходни връзки

Британска атомна подводница заседна до Шотландия | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди