изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 04:03 EET
Адвокат се самоуби във Великотърновско    
НовиниВелико Търново. Адвокат Николай Гърмидолов се е самоубил във Великотърновско, съобщи директорът на ОД на МВР Велико Търново комисар Живко Коцев. Тази сутрин към 7.30 часа е получен сигнал за намерен труп на мъж в местност край пътя Елена-Златарица. Установено е, че това е тялото на Николай Гърмидолов. Той е адвокат от колегията в Горна Оряховица. При огледа на тялото е установена огнестрелна рана в главата. Версията, по която се работи, е самоубийство. Не се изключват обаче и други версии.


Тялото на адвоката е намерено тази сутрин от група ловци, които са подали сигнала до полицията. В същото време близките на адвоката са съобщили, че той отсъства от около два дни. Най-вероятно самоубийството е станало вчера на обед, когато е загубена и телефонната връзка с него, обясни комисарят.
При огледа на мястото, където е намерено тялото, е намерен пистолет. „Към момента сме събрали данни, че адвокатът има доста сериозна сума финансова задлъжнялост към свои роднини – към сестра му, към негови приятели, към близки. Сумата възлиза на над 300 000 лв. В момента изясняваме за какво му е била нужна тази сума. От разговорите с близките и познатите събираме информация, че е имало някакви индикации за особености в поведението, особени разговори с близките, със съпругата му. Това е в подкрепа на версията за самоубийство”, каза Коцев. „Това, което мен ме впечатли от разговор със сина му е, че е казал, че ще се налага да помага на майка си в бъдеще, че животът е труден, но някак си ще се оправят. Това е един фрагмент от данните, които събираме в живота му в последните дни. Самият той има законно притежавано оръжие. Има късо бойно оръжие. Има законна пушка”, добави той.
В момента текат разпитите на лицата, които са го намерили, и близките на Гърмидолов. Разговор се провежда и с колегата му от адвокатската кантора, с когото работи. Гърмидолов основно се е занимавал с наказателни дела. Ангажирал се е и с граждански дела. „Не сме получавали досега информация да е компрометиран. Напротив, бил е с добро име, отзивчив”, каза комисар Коцев.
На местопроизшествието присъства окръжният прокурор на Велико Търново, районната прокурорка на град Елена и наблюдаващият прокурор от Елена. До момента има данни за престъпление по чл. 127 от Наказателния кодекс – самоубийство, а то е подсъдно на районната прокуратура, обясни комисар Коцев.
Около 2000 година Гърмидолов е бил служител на МВР. Там той е бил помощник следовател. 2001 г. неизвестно защо е напуснал системата по собствено желание.
Гърмидолов е роден 1970 г.
Адвокат Митко Минев, председател на градското дружество на юристите във Велико Търново каза: „Нямаше индикации за самоубийство в поведението на адвокат Николай Гърмидолов през последните дни”. Той допълни, че за последно са се видели с Гърмидолов преди две седмици служебно, но поведението на адвоката е било нормално. Минев припомни, че лятото Гърмидолов е счупил ребра при падане по време на риболов. Това го е накарало да стои дълго време вкъщи, като е попречило на контактите му с приятели. Минев отрече да е чувал за притеснения на Гърмидолов що се касае до парични задължения или да е търсил пари назаем от колеги.  http://www.focus-news.net
 


Сходни връзки

Адвокат се самоуби във Великотърновско | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди