изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 05:09 EET
Ако изборите са днес - ГЕРБ печели    
ПолитикаМоделът на управление на Бойко Борисов прилича на модела "Костов". Това показва проучване на Галъп Интернешънъл, направено в периода 30 септември - 7 октомври 2010 година. Ако парламентарните избори са днес, ГЕРБ ще ги спечели с над 35 пункта, показва проучването, съобщи КРОСС. След ГЕРБ се нареждат БСП с 13.8 пункта, ДПС с 6.8 пункта, Синята коалиция с 3 %, Атака с 2.9 %, РЗС и НДСВ с 0.5 %, и 5.3 % за останалите политически сили. Според проучването е нараснал делът на тези, които няма да гласуват. За месец октомври те са 32 %.

Изследването е направено за първите 15 месеца от управлението на правителствата на Иван Костов, Симеон Сакскобургготски, Сергей Станишев и Бойко Борисов. Според данните от проучването, рейтингът на Иван Костов през първите 15 месеца от управлението главно е спадал - от 27 на 11 пункта. При Симен Сакскобургготски се наблюдава спад с 60 пункта през първите 15 месеца, а Сергей Станишев започва при ниски рейтингови нива - 12 пункта и завършва с минусови показатели - минус 27 пункта.

Основен извод от направените проучвания е, че динамиката в рейтинга на Бойко Борисов се доближава до динамиката в рейтинга на Иван Костов. Оттук, според данните от проучването, може да се направи извода, че правителството на Бойко Борисов го очаква съдбата на правителството на Иван Костов, ако продължава да управлява по същия начин.

Данните от проучването показват още, че рейтингът на правителството на Иван Костов е по-висок от рейтинга на правителството на Бойко Борисов, а личният рейтинг на Борисов е значително по-висок от рейтинга на неговото правителство.

Според данните от проучването, действието на правителството на Борисов в борбата с престъпността, управлението на страната като цяло, корупцията и отношението на ЕС към България са оценени положително. Участвалите в проучването оценяват отрицателно водената политика спрямо приватизацията, данъците, образованието, селското стопанство, производството, безработицата, материалното положение на хората и здравеопазването. Като най-голям минус на правителството е отчетена водената политика в здравеопазването, където през месец август са отчетени минус 37 пункта, а до месец октомври те нарастват до минус 62 пункта.

Социологът Андрей Райчев коментира тези данни, като заяви, че ако борбата срещу организираната престъпност бъде спряна, правителството ще изгуби одобрението на избирателите и вероятно ще падне. „Затова са и ударите срещу Цветанов", каза Райчев. Според него скандалът с имотите на министърът на вътрешните работи не е политически. „Структурата на скандала е: ти имаш апартамент - ти пък си ***т. Показват ни цирк вместо политика" , каза Райчев. Според него, този скандал не е най-важното събитие, което се случва в държавата и трябва да се обърне по-сериозно внимание от обществото на водената финансова политика от правителството. „Но така или иначе, хората вярват, надяват се и обичат Бойко Борисов, това е факт", каза Райчев. „ Нито гей скандалът, нито имотите на Цветанов са важни, истината е, че нито управлението на Тройната коалиция беше лошо, нито управлението на ГЕРБ е толкова добро или толкова лошо, просто икономическата обстановка се промени" , коментира социологът. Председателят на Галъп Интернешънъл Първан Симеонов коментира двете акции на лидера на партия Атака Волен Сидеров в парламента , като заяви : „Опитите на Сидеров да подобри рейтинга си не са от вчера. Сидеров се възползва от политическата акция на ВМРО, за да покачи рейтинга си". http://dnes.dir.bg

 


Сходни връзки

Ако изборите са днес - ГЕРБ печели | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди